Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Vineri, 16 decembrie, are loc ultima donare de sange din 2016 la sediul Federatiei Romane de Rugby !

8 decembrie 2016 INTERN, Stiri

Federatia Romana de Rugby, in colaborare cu Prisum International si Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti continua campania de donare de sange, cu ultima donare din 2016.

Practic, vineri, 16 decembrie, in Sala de Conferinte la Federatia Romana de Rugby, de pe Bd. Marasti nr.18-20, sector 1, Bucuresti, va fi amenajat un centru de donare respectand toate regulamentele in vigoare.Cei care doresc sa isi ajute semenii la nevoie, pot veni sa doneze sange vineri, intre orele 8:15 – 11:45. In afara de beneficiile acordate de lege, gestul lor umanitar va fi rasplatit de partenerii de la Prisum cu produse promotionale.

“Gestul generos al donarii de sange nu este neaparat legat de sarbatori. Este adevarat ca in contextul lor suntem mai solidari, mai buni, mai aproape unii de altii. Insa ceea ce incercam impreuna cu partenerii nostri este sa sensibilizam publicul in privinta unei situatii permanente – de sange este mereu nevoie, semenii nostri pot fi salvati printr-un simplu gest. Sper ca acum, mai mult decat niciodata si poate de acum incolo, oamenii sa raspunda “prezent” acestui apel, noi ii asteptam mereu in numar cat mai mare la donare si le suntem recunoscatori.”, a declarat doctorul Alin Popescu, medic coordonator FRR.

Chiar TU poti dona daca:
1. Ai varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani;
2. Ai o greutate corporala minima de 50 kg;
3. Ai tensiunea arteriala sistolica (maxima) intre 200 mmHg si 110 mmHg;
4. Nu ai afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatita virala cronica, HIV/SIDA
5. Au trecut 70 zile de la ultima donare.
! Daca esti hipertensiv (pana la 200 mmHg, insa!) trebuie sa stii ca este chiar recomandat sa donezi.

In Romania donatorului de sange ii sunt recunoscute si acordate o serie de drepturi si avantaje menite a incuraja si stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:
-un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
– o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati sau o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si a militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

2,574 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response