Saturday 30th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

CSA Steaua a organizat in Ghencea, prima editie a Memorialului Corneliu Octavian

20 decembrie 2016 MINI-RUGBY

CSA Steaua a organizat duminica, 18 decembrie, prima editie a Memorialului Corneliu Octavian, in amintirea marelui antrenor stelist, care a decedat in acest an. Competitia care a avut loc pe terenul 5 din Complexul Sportiv Ghencea  a reunit la start patru echipe: Steaua, Dinamo, CS Triumf si CSO Pantelimon. In cadrul Memorialului s-au jucat doua meciuri de U14 si un meci de U15, rugby in 7.

Memorialul a debutat cu o slujba religioasa in amintirea marelui antrenor, dupa care au urmat meciuri de rugby. La finalul acestora, micutii participanti au primit cadouri din partea catorva dintre cei mai valorosi rugbisti stelisti Florin Vlaicu, Florin Surugiu, Viorel Lucaci si Catalin Dascalu.

Evenimentul a fost un omagiu adus unuia dintre cei mai importanti formatori ai rugby-ului stelist, fostul international Corneliu Octavian.

Prima editie a Memorialului Corneliu Octavian a avut loc in Ghencea si s-a adresat copiilor de U14.

Prima editie a Memorialului Corneliu Octavian a avut loc in Ghencea si s-a adresat copiilor de U14.

Ca jucator, acesta a cucerit sapte titluri de campion national cu CSA „Steaua Bucuresti”, in perioada 1972 – 1983. Corneliu Ocavian a facut parte din generatia de aur a rugby-ului romanesc, cucerind cu echipa Romaniei medalia de argint la Campionatul European International FIRA in editiile 1978-1979 si 1979-1980. In anul 1982, a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Dupa retragerea din sportul de perfoemanta a devenit unul dintre cei mai renumiti antrenori, in ultimii ani pregatind echipa de juniori sub 16 ani a clubului.

FOTO: Cristian Iancu

3,768 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response