Friday 23rd August 2019,
Federatia Romana de Rugby

„Stejarul” Valentin Calafeteanu va da lovitura de incepere la meciul de baschet Timisoara- Steaua

6 ianuarie 2017 NATIONALA

Aflat in cantonament cu Timisoara Saracens cu care pregateste ultimele doua meciuri din Challenge Cup, Valentin Calafeteanu va da lovitura simbolica de start in meciul din Liga Nationala de baschet masculin, dintre BC SCM Timisoara si Steaua Bucuresti. Meciul este programat duminica, 8 ianuarie, de la ora 20:00, in Sala Olimpia. „Exista o colaborare buna intre sectiile sportive ale clubului Timisoara si am acceptat cu placere propunerea celor de la baschet de a da simbolic lovitura de incepere la acest derby in care ei vor intalni Steaua”, a declarat Vali.

Dupa aproape o luna in care s-a resimtitit dupa o accidentare suferita la coapsa dreapta, chiar la piciorul de sut, mijlocasul la gramada al campioanei Romaniei si al echipei nationale, si-a reluat programul normal de pregatire. „A fost o accidentare suferita in perioada meciurilor test cu Romania din toamna si a trebuit sa plec din cantonament chiar inaintea meciului cu Uruguay. Au urmat pentru mine doua saptamani de recuperare,dupa care am jucat cu Harlequins, insa nu am reusit sa raman tot meciul pe teren, nefiind recuperat in totalitate,astfel ca a mai urmat o perioada de refacere pana am reinceput antrenamentele  cu echipa in acest inceput de an. Ne pregatim pentru ultimele doua meciuri din Challenge Cup, va fi  greu pentru ca avem  jucatori importanti accidentati, apoi Morisson nu joaca fiind suspendat..Ne dorim ca in aceste ultime doua meciuri sa obtinem si puncte,ca sa mai indulcim un pic din amarul infrangerilor din primele patru etape”, a declarat Calafeteanu.

Cu 87 de selectii pentru nationala Romaniei, pentru care a debutat in 2004, intr-un meci cu Japonia si cu 216 puncte marcate, Vali se gandeste deja la meciurile din Cupa Europeana a Natiunilor. „Cele doua meciuri ale Timisoarei vor fi foarte importante pentru jucatorii echipei nationale pentru ca practic reusim sa avem aceste partide inainte de a debuta in Cupa Europana a Natiunilor. Ma gandesc la campania de calificare la Cupa Mondiala, trebuie sa luam meci cu meci, sa fim concentrati, sa aratam ca rezultatele bune din 2016 nu au fost intamplatoare si sa avem continuitate.Daca vom reusi sa castigam toate cele cinci partide pe care le vom disputa, practic calificarea este obtinuta.Imi doresc sa fiu sanatos, sa ating o forma buna si sa ajut cat de mult pot echipa”, spune el.

Acesta a participat cu Romania la trei editii ale Cupei Mondiale, in 2007, 2011 si 2015.

1,919 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response