Wednesday 20th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Clermont castiga derbyul cu Toulon in Top 14

9 ianuarie 2017 TOP 14
Clermont castiga derbyul cu Toulon in Top 14.

Doar cinci partide s-au disputat in cadrul etapei a 16-a din Top 14, in urma victoriei asupra celor de la Toulon, Clermont aflandu-se in continuare pe prima pozitie a clasamentului urmata de La Rochelle care a invins echipa lui Mihaita Lazar, Castres.

Cu Mihaita Lazar titular, Castres a condus dupa primele 40 de minute in deplasare pe terenul lui La Rochelle insa doua cartonase galbene au schimbat raportul de forte astfel ca la final victoria a revenit gazdelor cu rezultatul de 22-8. Cum raportul eseurilor a fost egal, 1-1, autori Victor Vito, respectiv Jody Jennecker, diferenta a facut-o Zack Holmes care a concretizat sase tentative de tinta.

Tot gratie transformerului a castigat si Brive intalnirea de pe propriul teren impotriva lui Grenoble, rezultat 23-22. Chiar daca Grenoble a marcat trei eseuri, Xavier Mignot, Arnaud Heguy si Charl McLeod iar Brive unul singur, autor Fabien Sanconnie, Gaetan Germain a concretizat sase lovituri de pedeapsa prin care a inclinat balanta de partea alb-negrilor.

La fel de stransa a fost si partida Montpellier-Bordeaux de pe Altrad Stadium care a revenit cu rezultatul de 31-26 elevilor lui Jake White. Raportul eseurilor a fost de 3-2 in favoarea invingatorilor, autori Nemani Nadolo, Vincent Martin si Joseph Tomane, respectiv Jean-Baptiste Dubie si Baptiste Serin.

Toulouse a castigat dramatic, 18-15, la Paris in fata lui Stade Francais, cele doua eseuri prin care vizitatorii au intors soarta partidei venind in minutele 71 respectiv 73, autorul fiind de fiecare data Yoann Huget. Pentru viitoarea adversara a Timisoarei Saracens din Challenge Cup toate punctele le-a marcat Jules Plisson din patru lovituri de pedeapsa si un dropgol.

Derbyul rundei s-a disputat pe Stade Marcel-Michelin intre Clermont si Toulon victoria revenind fara emotii si cu punct bonus ofensiv gazdelor, rezultat 30-6 . Incercarile invingatorilor au fost marcte de Camille Lopez, Wesley Fofana si Remi Lamerat alaturi de un eseu de penalizare, punctele invinsilor fiind reusite de Pierre Bernard din dropgol si James O’Connor in urma unei lovituri de pedeapsa.

Partida Pau-Lyon a fost amanata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Clasament:
1.Clermont-51p
2.La Rochelle-50p
3.Montpellier-46p
4.Toulouse-42p
5.Toulon-41p
6.Castres-39p
7.Bordeaux-37p
8.Brive-36p
9.Racing 92-36p
10.Stade Francais-34p
11.Pau-33p
12.Lyon-28p
13.Grenoble-19p
14.Bayonne-16p

FOTO: www.blog-rct.com

2,111 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response