Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania va sustine un meci de pregatire cu Portugalia, inaintea debutului in Rugby Europe Championship

13 ianuarie 2017 First XV

Anul 2017 va fi unul extrem de important pentru rugbyul romanesc. Nationala de rugby a Romaniei va incepe campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019, odata cu debutul noului sezon 2017-2018 al Rugby Europe Championship. Astfel, Romania va disputa primul meci din competitie in 11 februarie, cu Germania.

Pentru prima data de la aparitia acestei competitii, Romania va sustine un meci de pregatire inaintea debutului in Rugby Europe Championship. Zilele acestea, oficialii Federatiei Romane de Rugby si cei ai Federatiei Portugheze au decis ca cele doua echipe, sa se intalneasca pe 4 februarie, la Lisabona, unde Stejarii se vor afla intr-un minicantonament. “Os Lobos” s-au aflat in primul esalon valoric al Cupei Europene a Natiunilor pana in sezonul 2016, cand au retrogradat in divizia inferioara. Cele doua echipe s-au intalnit ultima data in 2016, intr-un meci la Cluj, care a revenit Stejarilor cu 24-0.

“Calificarea echipei Romaniei la Cupa Mondiala a ramas principalul obiectiv al tuturor celor care respira rugby – jucatori, antrenori, conducatori si nu in ultimul rand, fani. Iar totul incepe cu meciul din cadrul Cupei Europene, impotriva Germaniei din 11 februarie 2017, acesta fiind cel mai dificil meci, pentru ca este primul.  Prin evolutiile bune din ultimul timp am creat un standard pe care dorim sa il mentinem si chiar sa il depasim. Pentru a fi siguri ca jucatorii echipei nationale se vor intoarce in cea mai buna forma din aceasta vacanta de iarna, inceputul de an le va aduce o verificare medicala si un cantonament de pregatire care va culmina cu un meci impotriva Portugaliei. Este pentru prima oara cand reusim sa organizam un astfel de meci , dar era  necesar sa aflam care sunt cei mai in forma jucatori la momentul inceperii calificarii la Cupa Mondiala” , a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Jucatorii convocati de antrenorul Lynn Howells care evolueaza in campionatul intern se vor reuni pe 29 ianuarie, intr-un stagiu la Izvorani, avand programata in acele zile si vizita medicala. Pe 3 februarie, impreuna cu stafful tehnic vor pleca in Portugalia, unde li se vor alatura si jucatorii selectionati pentru meciurile din Rugby Europe Championship care joaca in Franta.

Programul Rugby Europe Championship in 2017
Etapa 1, 11-12 februarie:
Germania – Romania 11 februarie
Spania – Rusia 12 februarie
Belgia – Georgia 12 februarie

Etapa 2, 18 februarie:
Romania – Spania
Georgia – Germania
Belgia – Rusia

Etapa 3,  4 martie:
Rusia – Romania, 4 martie
Spania – Georgia
Germania – Belgia

Etapa 4, 11- 12 martie:
Belgia – Romania, 11 martie
Georgia – Rusia
Germania – Spania

Etapa 5, 19 martie:
Romania – Georgia
Rusia – Germania
Spania – Belgia

Program Cupa Europeana a Natiunilor 2017/2018
Etapa 6:
Romania – Germania
Rusia – Spania
Georgia – Belgia

Etapa 7:
Spania – Romania
Germania – Georgia
Rusia – Belgia

Etapa 8:
Romania – Rusia
Georgia – Spania
Belgia – Germania

Etapa 9:
Romania – Belgia
Rusia – Georgia
Spania – Germania

Etapa 10:
Georgia – Romania
Germania – Rusia
Belgia – Spania

Sezonul 2016-2018 are o insemnatate majora pentru nationala de rugby a Romaniei care va juca pentru calificarea la Cupa Mondiala din Japonia, din 2019. Stejarii se pot califica la aceasta competitie in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2016-2017 si 2017-2018, cumulat, astfel:

– daca ocupa primul loc in Cupa Europeana a Natiunilor 2016/2018;

– daca se claseaza pe locul 2 in Cupa Europeana a Natiunilor, 2016/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;

– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa si Tonga)

– daca se impune in turneul de recalificare la care vor mai participa o echipa din America, una din Africa si una din Asia sau Oceania.

4,499 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response