Timisoara intalneste pe Edinburgh in ultimul meci din Challenge Cup.”Ne dorim sa facem un meci frumos”, spune Muresan

Timisoara Saracens intalneste vineri 20 ianuarie, de la ora 21:35 (ora Romaniei) in ultimul meci al Grupei 5 din Challenge Cup, in deplasare, pe Edinburgh. Partida va inaugura noul stadion al scotienilor, „Myreside”, unde acestia vor juca toate meciurile de acasa, in locul mult mai cunoscutului stadion Murrayfield.

„Ne asteptam la un meci greu, insa fiind ultimul joc al nostru in acest sezon al Challenge Cup dorim sa lasam o impresie buna si sa dam totul pe teren. In plus, poate pentru multi dintre noi este o ultima sansa de  mai juca in aceasta formula si trebuie sa fim o echipa unita. Obiectivul nostru este acela de a face un meci frumos, iar ceea ce s-a intamplat cu Stade Francais si anularea meciului pot spune ca ne-a motivat suplimentar. Ne doream sa jucam acel meci, insa nu a fost sa fie. Privim acum cu incredere spre meciul cu Edinburgh si ne dorim sa iesim cu capul sus de pe teren”, a declarat Ionut Lucian Muresan.

Debutant pentru Romania in meciul cu Uruguay din luna noiembrie de la Bucuresti, acesta spune ca meciurile puternice pe care le-au avut in Challenge Cup i-a ajutat pe timisoreni sa acumuleze mai multa experienta. „Participarea in Challenge Cup, in ciuda rezultatelor a fost o experienta pozitiva. Ne-a ajutat pe toti sa progresam, nivelul la care se joaca acolo este altul, totul se desfasoara in viteza, e mai dinamic, viteza de joc e alta. Pentru mine, personal a fost extraordinar sa evoluez in aceste meciuri. Cred ca cel mai bun joc pe care l-am reusit cu echipa a fost cel cu Stade Francais, de la Paris”, spune Muresan.

Dupa meciul de la Edinburgh, timisorenii vor intra in vacanta, o parte dintre componentii echipei urmand sa evolueze cu Romania in Rugby Europe Championship.

In tur, la Timisoara, Edinburgh s-a impus cu scorul de 59-17.

In clasamentul grupei a 5-a din Cupa Challenge, primul loc este ocupat de Edinburgh Rugby, cu 19 puncte, urmata de Harlequins, cu 18 puncte, Stade Francais, cu 16 puncte, și Timisoara Saracens, 0 puncte.

In penultima etapa din faza grupelor, Edinburgh a reusit o victorie de senzatie, in deplasare, contra lui Harlequins, scor 23-18.

Echipele care vor intra pe teren:
Edinburgh Rugby
15. Blair Kinghorn; 14. Damien Hoyland, 13. Michael Allen, 12. Chris Dean, 11. Tom Brown; 10. Duncan Weir, 9. Nathan Fowles; 1. Allan Dell, 2. Neil Cochrane, 3. Simon Berghan, 4. Ben Toolis, 5. Grant Gilchrist, 6. Magnus Bradbury, 7. Jamie Ritchie, 8. Cornell Du Preez
16. Stuart McInally, 17. Jack Cosgrove, 18. Murray McCallum, 19. Lewis Carmichael, 20. Viliame Mata, 21. Sam Hidalgo-Clyne, 22. Jason Tovey, 23. Rory Scholes

Timisoara Saracens
15. Catalin Fercu; 14. Madalin Lemnaru, 13. Brian Sefanaia, 12. Jack Umaga, 11. Stephen Shennan; 10. Jody Rose, 9. Valentin Calafeteanu; 1. Edmund Aholelei, 2. Andrei Radoi, 3. Horatiu Pungea , 4. Valentin Popirlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Daniel Gabriel Ianus, 7. Dorin Lazar, 8. Vasile Rus
16. Eugen Capatana, 17. Sione Halalilo, 18. Samuel Maris , 19. Ionut Muresan, 20. Marian Gorcioaia, 21. Florin Popa, 22. Gabriel Conache, 23. Tevita Manumua

FOTO: Daniel Nechita / Timisoara Saracens Club Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile