Tuesday 12th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

S-au decis sfertfinalistele in Champions Cup

22 ianuarie 2017 CHAMPIONS CUP

In urma rezultatelor inregistrate in ultima etapa a fazei grupelor din Champions Cup, trei reprezentante ale Frantei, cate doua din Anglia si Irlanda, respectiv una din Scotia au obtinut calificarea in sferturile de finala, Glasgow Warriors aflandu-se in premiera in octetul celei mai importante competitii europene inter-cluburi.

Grupa 1
Chiar daca avea deja asigurata prezenta in sferturile de finala, Munster si-a respectat blazonul si a castigat partida cu Racing 92, 22-10, parizienii parasind competitia cu doar cinci puncte acumulate in ciuda lotului valoros de care dispun. Surpriza a realizat-o Glasgow Warriors care a castigat pe terenul lui Leicester Tigers, 43-0, o victorie zdrobitoare cu sase incercari marcate, autori Tommy Seymour, Mark Bennett, Jonny Gray, Ryan Wilson si Tim Swison alaturi de un eseu de penalizare, franciza scotiana calificandu-se in premiera pentru sferturile de finala ale Champions Cup.

Clasament: 1.Munster-24p, 2.Glasgow-19p, 3.Leicester-8p, 4.Racing 92-5p

Grupa 2
Toulouse avea neaparata nevoie de victorie in partida cu Connacht, de pe propriul teren,  astfel ca cea mai titrata echipa a competitiei a inceput in forta si dupa 18 minute avea deja doua eseuri in cont, autori Gael Fickou si Arthur Bonneval. Astfel Toulouse s-a impus cu 19-10 si continua cursa alaturi de Wasps, londonezii castigand dupa o partida spectaculoasa in deplasare la Zebre cu rezultatul de 41-27.

Clasament: 1.Wasps-22p, 2.Toulouse-18p, 3.Connacht-18p, 4.Zebre-0p

Grupa 3
Pe Allianz Park, Saracens si Toulon s-au angajat intr-o lupta fizica, iar daca in primele minute francezii au avut sansa in doua randuri sa inscrie eseu, acesta avea sa vina in repriza secunda, insa in contul lodonezilor, autor Chris Ashton. Saracens a castigat cu 10-3, punctul bonus ofensiv asigurand celor de la Toulon prezenta in sferturile de finala. In cealalta partida a grupei, Sale Sharks a trecut cu 26-23 de Scarlets.

Clasament: 1.Saracens-24p, 2.Toulon-16p, 3.Scarlets-11p, 4.Sale-4p

Grupa 4
Din Grupa 4 s-a calificat doar Leinster, care s-a deplasat la Castres avand deja asigurata prima pozitie in clasament, acolo unde irlandezii au remizat, 24-24 cu echipa pentru care Mihaita Lazar a intrat pe teren in repriza secunda. Cu doua eseuri spectaculoase marcate de Nemani Nadolo, Motpellier a invins pe Northampton, rezultat 26-17, o victorie doar de palmares in contul castigatoarei Challenge Cup de anul trecut.

Clasament: 1.Leinster-23p, 2.Montpellier-16p, 3.Castres-12p, 4.Northampton-9p

Grupa 5
Si din acesta grupa o singura echipa s-a calificat pentru sferturile de finala, Clermont, care a facut spectacol in partida cu Exeter, rezultat 48-26. In ciuda infrangerii englezii au obtinut bonsul ofensiv pentru patru eseuri marcate contibuind astfel la frumusetea partidei de pe Stade Marcel Michelin. In cealalta confruntare a grupei Bordeaux a invins in deplasare pe Ulster, rezultat 26-22.
Clasament: 1.Clermont-26p, 2.Bordeaux-14p, 3.Exeter-12p, 4.Ulster-10p

Programul sferturilor de finala:
Clermont-Toulon
Munster-Toulouse
Saracens-Galsgow
Leinster-Wasps

FOTO: www.independent.ie

1,844 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response