Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

“Meciul cu Romania va fi unul fundamental”, spune antrenorul Portugaliei, Martin Aguiar

25 ianuarie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va intalni pe 4 februarie la Lisabona, intr-un meci de pregatire, reprezentativa similara a Portugaliei. In acest meci antrenorul Lynn Howells doreste sa ii testeze mai ales pe jucatorii care evolueaza in campionatul intern pentru a afla care sunt cei mai in forma inaintea debutului in Rugby Europe Championship. Competitia care reuneste cele mai bune sase echipe din al doilea esalon valoric european are o miza deosebita in sezonul  2016-2018, clasamentul final stabilind si echipa care obtine direct biletele pentru participarea la Cupei Mondiale de Rugby din 2019.

Lusitanii, care s-au aflat pana in sezonul trecut in aceasta competitie alaturi de Romania (acum se afla in esalonul inferior), acorda si ei o importanta majora acestei partide. “Meciul cu Romania va fi unul fundamental, contra unei echipe mult mai puternice. Ne vom pregati insa foarte bine in vederea acestei confruntari ca sa contam in joc. Romania ne va testa la un alt nivel. Stim ca adversarul este mult diferit fata de Polonia (cu care Portugalia se va intalni in Rugby Europe Trophy), dar meciurile foarte competitive sunt in beneficiul tuturor, in special al jucatorilor”, a declarat antrenorul Portugaliei, Martin Aguiar, pentru site-ul Federatiei Portugheze de Rugby.

Romania si Portugalia s-au intalnit ultima data in 2016, intr-un meci la Cluj, care a revenit Stejarilor cu 24-0.

Jucatorii convocati de antrenorul Lynn Howells care evolueaza in campionatul intern se vor reuni pe 29 ianuarie, intr-un stagiu la Izvorani, avand programata in acele zile si vizita medicala. Pe 3 februarie, impreuna cu stafful tehnic vor pleca in Portugalia, unde li se vor alatura si jucatorii selectionati pentru meciurile din Rugby Europe Championship care joaca in Franta.

Programul Rugby Europe Championship in 2017
Etapa 1, 11-12 februarie:
Germania – Romania 11 februarie
Spania – Rusia 12 februarie
Belgia – Georgia 12 februarie

Etapa 2, 18 februarie:
Romania – Spania
Georgia – Germania
Belgia – Rusia

Etapa 3,  4 martie:
Rusia – Romania, 4 martie
Spania – Georgia
Germania – Belgia

Etapa 4, 11- 12 martie:
Belgia – Romania, 11 martie
Georgia – Rusia
Germania – Spania

Etapa 5, 19 martie:
Romania – Georgia
Rusia – Germania
Spania – Belgia

 

2,980 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Nick 31 ianuarie 2017 at 12:16

    Întrebare: Acest meci cu Portugalia este unul test sau unul de pregătire ?! Meciul va conta in clasamentul World Rugby ?!
    Sper să avem această/aceste informații intr-un fel sau altul. Thanks a lot.

Leave A Response