Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Romania U20 se reuneste pentru un stagiu de pregatire la Constanta

26 ianuarie 2017 NATIONALA

Lotul Romaniei de U20 va intra in cel de-al doilea stagiu de pregatire, care va avea loc intre 1 si 15 februarie, la Constanta. Stejareii se vor reuni pentru acest cantonament pe 1 februarie, in doua locatii – cei care evolueaza la Tomitanii si Barlad vor veni direct la Hotel Sport din Constanta, la ora 14:00, iar cei care de la  Timisoara, Steaua, Dinamo, Baia Mare, Petrosani si Cluj se vor reuni la sediul Federatiei Romane din Bucuresti, Bd. Marasti nr. 18-20,  la ora 10:00.

Romania se pregateste pentru Campionatul European de U20 care va avea loc in intre 25 martie si 4 aprilie, la Bucuresti. La aceasta competitie vor participa alaturi de Romania, Spania, Portugalia, Rusia, Germania, Olanda, Belgia si Elvetia.

“La Izvorani cred ca am reusit sa atingem toate obiectivele pe care ni le-am propus initial. Este important ca jucatorii sa nu uite  pana in urmatorul stagiu ceea ce am lucrat, au doar o saptamana liber si  sper sa nu facem un pas inapoi, doar sa trecem un pic prin ceea ce am lucrat la Izvorani si sa mergem mai departe. Pentru stagiul de la Constanta vom pune accent pe organizarea apararii, jocul cu piciorul si atacul. Au mai fost chemati cativa jucatori noi in acest stagiu pentru ca este important sa ii vedem pe toti. Este important sa stie cei care nu se regasesc in acest stagiu, dar au fost la Izvorani, ca se afla in continuare in vederile noastre. M-am bucurat sa vad printre jucatorii din primul stagiu unii cu potential, se vede ca lucreaza bine la cluburi, mai ales cei care au facut pasul in SuperLiga, sunt si jucatori care sunt dornici sa invete si asta e un mare atuu, sa vedem si ce capacitate au pentru a acapara toate informatiile”, a declarat Eugen Apjok, antrenor principal al Romaniei U20.

Lotul celor 36 de jucatori care au fost convocati pentru acest stagiu:

Pilieri: Vladut Anghel (Barlad), Alin Haidau (CSSCM Timisoara), Gabriel Bumbac (Dinamo), Iulian Hartig (Baia Mare), Laurentiu Nica (Baia Mare), Andrei Cretu (Tomitanii Constanta)

Taloneuri: Adrian Tala (Tomitanii Constanta), Claudiu Pelin (Timisoara), Claudiu Marzac (Timisoara)

Linia  a II-a: Nicu Baboiu (Stejarul Buzau), Stefan Iancu (Baia Mare),  Marcel Rusu (CSSCM),   Marius Iftimiciuc (CSSCM Timisoara), Mihai Matei (Tarbes)

Linia a III-a: Vlad Neculau (CSSCM Timisoara),Alexandru Alexe (Tomitanii Constanta), Andrei Chiru (Tomitanii), Silviu Gradinaru (Dinamo), Andi Radu (Dinamo), Andrei Pasalan (Steaua)

Mijlocas la gramada: Madalin Mihalache (Tomitanii), Gabi Rupanu (Barlad), Andrei Ballock (U Cluj), Dragos Burlacu (Tomitanii)

Mijlocas la deschidere: Tudor Boldor (Steaua), Razvan Lolea (Tomitanii), Tiberiu Otelea (Tomitanii)

Centru: Stefan Cucos (Tomitanii Constanta), Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), Florin Taranu (CS Dinamo), Marius Istoc (Timisoara)

Aripa: Cosmin Iliuta (Barlad), Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare),Paul Herman (Baia Mare)

Fundas: Marius Chiriac (CS Stiinta Petrosani), Marius Simionescu (Timisoara)

Staff: Antrenor principal: Eugen Apjok, antrenor treisferturi: Razvan Popovici, Antrenor inaintare: Flavius Dobre, Preparator Fizic: Andreea Delean, Medic: Catalin Sardan, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Analist video: Sabin Vasilescu, Manager: Mihai Lazar

4,646 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

 1. Nick 5 februarie 2017 at 13:07

  Trebuie să câștigăm această competiție, este nevoie pentru viitorul rugby-ului românesc.
  Trebuie să intrăm in World Rugby U20 Trophy unde din 2010 am ieșit. Viitorul rugby-ului nostru stă in această competieție, la ultima noastră incercare de a juca in WR U20 Trophy am pierdutt rușinos cu Spania.
  Imi doresc ca #littleOaks să ocupe loc. I in CHAMPIONSHIP U20, București 2017, pentru a fii calificați în WR U20 Trophy unde in 2017 se joacă in vara aceasta in Uruguay, unde sper să jucăm mereu in această competiți și să o câștigăm, pentru ca in final România să joace și ea pentru prima dată în WR U20 CHAMPIONSHIP.
  Este nevoie ca acum la U18 si U20 să se facă performanță cu rezultate remarcabile, dacă ne dorim să fim in permanentă conectat cu rugby-ul de mare calitate și să facem saltul de la Tier 2 la Tier 1.
  Din ce am vazut vineri seară, 03.02.2017, meciul dintre Italia U20 – Wales U20 din Six Nations, Italia e pe lângă. Iată sunt din 2000 in Six Nations de mai bine de 16 ani, iar din urmă nu le vine nimic, chiar dacă au cheltuit sume uriașe (incasări din drepturile tv din Six Nations, in ultimi 16 ani, zeci de mil. de euro) incă intârzie să facă schimbare de generații, cu adevărat, la echipa mare. Nu au cu cine să facă. Italia in Six Nations sunt la pământ, confirmarea va veni in după-amiaza asta in meciul cu Wales, Six Nations, dincolo de delarații oficiale de deschiderea competiției sper alte echipe, performațele Italiei sunt jenate, ele nu se recunosct din motive financiare mai mult decât cel sportiv. Dacă Oaks va performa cu noul stil de joc arătat și performanțe notabile U18 mai ales la U20 îi vom forța să se deschidă. altă soluție nu e.
  Vrem ca Oaks să devină Tier 1 in max.5 ani, poate deveni dacă va practica și va consolida/perfectiona stilul de joc aratat din ultimele evolutii + evolutii notabile, remarcabile la U18 și U20 #littleOaks trebuie să joace WR U20 Trophy in permanență și ocazional WR U20 CHAMPIONSHIP.

  Hai România!

Leave A Response