Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Romania porneste pe drumul spre Cupa Mondiala din Japonia. Primul XV pentru meciul cu Germania!

10 februarie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va debuta sambata, 11 februarie, de la ora 14:15, pe  Sparda – Bank-Hessen Stadion din Offenbach (Main), contra Germaniei intr-un nou sezon al Rugby Europe Championship. Oficial, odata cu acest meci incepe si campania de calificare la Cupa Mondiala din 2019, din Japonia, calificare ce se extinde pe durata turului si returului competitiei europene. Meciul va fi transmis in direct pe Dolce Sport 4.

Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va intra pe teren. Astfel, este de remarcat revenirea in echipa a pilierului Andrei Ursache, acesta evoluand ultima data pentru Romania in meciul cu Italia de la Cupa Mondiala din 2015. De asemenea, Mihaita Lazar, campion al Frantei cu Castres, va fi pentru prima data capitan al Stejarilor. Partida de sambata ar putea consemna si un debut pentru Romania, fundasul Luke Samoa. In Primul XV se afla cinci jucatori care evolueaza in Franta, cinci de la Timisoara Saracens, 4 de la Steaua si unul de la Stiinta Baia Mare.

Echipa Romaniei pentru meciul cu Germania:
1. Mihaita Lazar (Castres ) (C), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 5. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Vlad Nistor (Albi), 8. Andrei Gorcioaia (Massy), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Jody Rose (Timisoara Saracens), 11. Stephen Shannan (Timisoara Saracens), 12. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 15.Catalin Fercu (Timisoara Saracens). REZERVE: 16. Marian Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Tarus (Beziers), 19. Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 20. Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), 23. Luke Samoa (Stiinta Baia Mare).

Declaratiile facute la conferinta de presa:

“Sunt onorat de aceasta numire, ma bucur ca am ocazia sa conduc echipa intr-un meci de calificare pentru Cupa Mondiala. Doresc sa conduc prin puterea exemplului si sa iesim victoriosi, sa facem un meci cat mai bun. Toate meciurile sunt diferite si nu putem spune dinainte ce se intampla, vom vedea pe teren cum stau lucrurile. Romania a aratat in ultima vreme ca nu joaca numai cu gramada, avem si treisferturi valoaroase, sper sa fie puse in valoare in meciul de sambata. Antrenamentele au decurs bine in aceasta saptamana, suntem pregatiti, asteptam meciul”,  a spus Mihai Lazar, capitanul Romaniei.

“Va fi un meci greu, Germania are cativa jucatori care evolueza in Franta, a mai naturalizat intre timp niste jucatori, capitanul lor e de origine sud-africana, au si un australian in lot. Baietii nostri s-au antrenat bine, sunt nerabdatori sa intre pe teren, si ca intotdeauna, obiectivul nostru este victoria. Mihaita Lazar va fi un bun capitan, comunica foarte bine cu colegii, stie ce sa le spuna, pe teren si in afara lui. El a evoluat foarte mult in ultimii ani, a devenit unul dintre jucatorii cheie ai echipei, intelege foarte bine jocul, toate subtilitatile din teren si afara acestuia, este genul de jucator care stie cum sa isi motiveze colegii. Intotdeauna sunt nelinistit inaintea unui meci, totul depinde de felul in care jucatorii se vor motiva pentru acest meci, pentru felul in care il vor aborda inca de la inceput, de atitudinea lor,  de obicei, felul in care jucatorii se antreneaza in timpul saptamanii se reflecta in meci”, a spus antrenorul Lynn Howells.

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2016-2017:
Germania – Romania, 11 februarie
Romania – Spania, 18 februarie
Rusia-Romania, 4 martie
Belgia -Romania, 11 martie
Romania – Georgia, 19 martie

Stejarii se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia din 2019 in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:
– daca ocupa primul loc in Cupa Europeana a Natiunilor 2016/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Cupa Europeana a Natiunilor, 2016/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa si Tonga)

 

3,053 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response