Wednesday 20th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Arbitri francezi pentru partida Germania-Romania, cu Maxime Chalon la centru

11 februarie 2017 RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

In prima etapa a editiei 2017 din Rugby Europe Championship, Stejarii vor intalni Germania la Offenbach, partida urmand sa fie condusa de o brigada de arbitri din Franta cu Maxime Chalon la centru, asistat de compatriotii sai Mathieu Delpy si Alexandre Vallon.

Maxime Chalon s-a nascut pe 23 iulie 1978 la Blois si a devenit un nume cunoscut in rugbyul francez evoluand ca mijlocas la gramada in tricoul echipelor Brive, Orleans, Bordeaux-Begles, Perigueux si Tours, trecandu-si in palmares prezente in Top 16, astazi Top 14, primul esalon valoric din Hexagon.

La doar 29 de ani a renuntat la cariera de jucator profesionist pentru a se dedica unei alte profesii, cea de informatician, insa nu a putut sta departe de dreptunghiul verde incadrat cu buturi, astfel  ca a trecut la arbitraj. A urcat trepta cu treapta pentru a ajunge sa conduca partide din Top 14, competitie in care a debutat la o partida din 2014 dintre Toulouse si Oyonnax.

In acest sezon a condus la centru opt intalniri din Top 14, printre care Racing 92-Toulon, Montpellier-La Rochelle, Racing 92-Castres sau Montpellier-Bordeaux, toate intre echipe in lupta pentru Play-Off, de asemenea anul trecut a fost delegat ca asistent la partida French Barbarians-Australia, respectiv in dispute din Champions Cup si Challenge Cup.  Pentru Maxime Chalon intalnirea Germania-Romania urmeaza sa fie prima partida test condusa la centru .

Arbitrii asitenti vor fi Mathieu Delpy, arbitru Pro din 2009 si Alexandre Vallon , nascut in 1975 care oficiaza la centru in Federale 1 si ca asistent in Pro D2, respectiv Top 14.

Articol scris de Marius Raczek

FOTO: asm-rugby.com

1,946 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response