Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania se pregateste pentru meciul cu Spania din Rugby Europe Championship. Sapte jucatori se alatura lotului!

13 februarie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei se pregateste pentru al doilea meci din Rugby Europe Championship, sambata, 18 februarie, Stejarii urmand sa intalneasca Spania, la Iasi. Meciul, care va avea avea loc pe Stadionul Emil Alexandrescu, va incepe la ora 14:00 si va fi transmis in direct pe Dolce Sport.

Meciurile din sezonul 2016-2018 al Rugby Europe Championship conteaza si pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019, din Japonia.

Dupa debutul in Rugby Europe Championship, de sambata, in fata Germaniei, 41-38 (pentru Germania), antrenorul Lynn Howells  a pastrat lotul de 26 de jucatori care a pregatit meciul cu Germania, acestora urmand sa li se alature inca sapte jucatori. Acestia sunt: Ovidiu Cojocaru (CSM Baia Mare), George Oprea (CSM Baia Mare), Sione Fakaosilea (CSM Baia Mare), Eseria Vueti (CSA Steaua), Jack Cobden (CSM Bucuresti), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens) si Tudorel Bratu (CS Dinamo).

“Meciul cu Germania a fost un meci pe care l-am pierdut pe greselile noastre, le-am permis sa marcheze, sa isi faca jocul. Trebuie sa invatam foarte repede din acest meci pentru ca saptamana aceasta intalnim Spania si trebuie sa castigam meciul. A fost o infrangere surprinzatoare si pentru mine, am facut multe greseli, nu cred ca este vorba despre ce a reusit Germania sa faca, ci despre ce nu a reusit sa faca Romania in acest meci. Cu siguranta, va fi greu pentru jucatori, este un moment dificil pentru toti, insa trebuie sa fie constienti ca rugbyul la nivel international inseamna concentrare 100% pe durata intregului meci, nu e normal ca intr-un meci international sa ai 38-20 cu 10 minute inainte de final si sa nu castigi meciul. In aceasta saptamana am chemat cativa jucatori noi, unii dintre ei vor fi eligibili pentru Romania si putem vedea ce fel de jucatori sunt, cum se adapteaza stilului de joc al echipei, trebuie sa ii integram in echipa si sa inceapa sa  se antreneze cu noi”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Lotul convocat pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship:

PILIERI: Mihai Lazar (Castres Olympique), Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne)
TRAGATORI: Marian Capatana (Timisoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers), Ovidiu Cojocaru (CSM Baia Mare)
LINIA A DOUA: Valentin Poparlan (Timisoara Saracens),Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Ionut Muresan (Timisoara Saracens)
LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Cristian Chirica (Stiinta Baia Mare), Vlad Nistor (Albi), Dorin Lazar (Timisoara Saracens), Eseria Vueti (CSA Steaua)
MIJLOCASI LA GRAMADA: Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo)
MIJLOCASI LA DESCHIDERE:  Jody Rose (Timisoara Saracens), George Oprea (CSM Baia Mare)
CENTRI: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timisoara Saracens), Florin Vladut Popa (Timisoara Saracens), Sione Fakaosilea (CSM Baia Mare),
ARIPI: Stephen Shennan (Timisoara Saracens), Ionut Dumitru (CSA    Steaua), Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens), Jack Cobden (CSM Bucuresti)
FUNDASI: Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship:
Germania – Romania,  41-38

Romania – Spania,
Iasi, 18 februarie

Rusia-Romania,
Soci, 4 martie

Belgia -Romania,
Bruxelles, 11 martie

Romania – Georgia,
19 martie, Bucuresti

Stejarii se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia din 2019 in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:
– daca ocupa primul loc in Rugby Europe Championship 2016/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Rugby Europe Championship, 2016/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa si Tonga)

4,033 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response