Wednesday 01st April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Brigada de arbitri din Italia la partida Romania-Spania

17 februarie 2017 Rugby Europe Championship

In cea de-a doua etapa contand pentru Rugby Europe Championship, Romania va intalni pe Stadionul National Arcul de Triumf reprezentativa Spaniei, acesta partida urmand a fi condusa de o brigada de arbitri din Italia care-l va avea la centru pe Elia Rizzo.

Elia Rizzo s-a nascut pe 19 septembrie 1989 cariera sa de jucator rezumandu-se la un sezon petrecut in echipa de juniori, categoria de varsta U17 a clubului CUS Ferrara. A trecut apoi la arbitraj si timp de trei ani a urmat cursurile Academiei de Arbitri din Tirrenia, dovedindu-se un cavaler al fluierului de mare perspectiva.

Astfel la doar 21 de ani conducea deja partide din Serie A, esalonul secund al campionatului din Italia, urmatorul mare pas fiind prezenta la editia 2013 a World Rugby Junior Trophy, pentru ca apoi cariera sa sa cunoasca un nou trend ascendent prin includerea in randul arbitrilor care au condus partide din cadrul World Rugby U20 Championship, doua sezoane consecutive in 2015 si 2016.

In 2015, Elia Rizzo a condus singura partida cu implicare directa a unei echipe din Romania, intalnirea contand pentru calificarile pe tabloul principal a European Rugby Challenge Cup pe care Timisoara Saracens a disputat-o pe terenul spanilolilor de la Valladolid RAC, castigata de banateni cu rezultatul de 36-18.

Anul trecut italianul a avut parte de alte noi provocari si anume debutul in Challenge Cup, faza grupelor cu ocazia partidei La Rochelle-Worcester, in puternicul campionat Guinness Pro 12 conducand partida Treviso-Glasgow Warriors dar si in partide test, una extrem de importanta pentru promovarea in primul esalon valoric al Rugby Europe Championship castigata de Belgia la Chisinau impotriva Moldovei.

Arbitrii asistenti ai partidei Romania-Spania vor fi tot italieni, Filippo Bertelli si Stefano Roscini.

FOTO: rugbyreferee.net

articol scris de Marius Raczek

2,142 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response