Thursday 26th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania invinge Spania, cu punctele marcate de Florin Vlaicu

18 februarie 2017 First XV

In etapa a doua din Rugby Europe Championship, pe Stadionul National Arcul de Triumf, Romania a invins Spania cu rezultatul de 13-3, toate punctele Stejarilor fiind marcate de Florin Vlaicu. Stejarii obtin astfel prima victorie in actuala editie a competitiei celor mai valoroase natiuni din esalonul secund al Europei.

Inca din startul partidei Stejarii au incercat sa puna presiune asupra adversarilor, insa Samoa Luke a irosit sansa de a marca primele sale puncte in tricoul echipei nationale, uvertura noastra ratand o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 45 de metri fata de butul advers. Astfel, pana in minutul 15 jocul s-a desfasurat intre cele doua linii de 22, cu Romania avand initiativa in fata unei defensive atente a spaniolilor.

Dupa primul sfert de ora s-a consemnat si singura incercare a partidei. O lovitura de pedeapsa jucata in margine la cinci metri de terenul de tinta advers ne-a dat posibiliatatea de a forta cu molul, efortul colectiv al inaintarii finalizandu-se cu eseul lui Florin Vlaicu, care a si trasformat propria reusita. In replica Los Leones au punctat prin Brad Linklater din lovitura de pedeapsa, acelasi fundas al ibericilor ratand o alta tentativa de tinta cateva minute mai tarziu.

Pana la pauza Romania a mai initiat o actiune frumoasa cu Florin Vlaicu trimitand un balon de urmarire pe care Stephen Shennan nu a putut sa-l fructifice, apoi insa, sub presiunea echipei noastre, am beneficiat de o lovitura de pedeapsa din care tot Florin Vlaicu a majorat diferenta la 10-3, acesta fiind si rezultatul primelor 40 de minute.

In partea secunda scenariul s-a mentinut cu Stejarii in ofensiva si cu Spania dovedindu-se de netrecut in aparare, dar si cu sarje purtate la mana, in minutul 56 Florin Vlaicu modificand pentru ultima data tabela de marcaj dintr-o lovitura de pedeapsa executata de la aproximativ 38 de metri central fata de butul advers.

Florin Vlaicu a marcat toate punctele Romaniei in meciul cu Spania.

Florin Vlaicu a marcat toate punctele Romaniei in meciul cu Spania.

Pe finalul jocului spaniolii au avut sansa marcarii unui eseu, insa faza a pornit de la un inainte, Valentin Calafeteanu a ratat o tentativa de tinta pentru ca ultimul fluier al arbitrului sa ne gasesca la cinci metri de terenul de tinta advers cu leii iberici aparandu-se eroic.

Romania s-a impus cu rezultatul de 13-3, acumuland primele patru puncte in clasamentul Rugby Europe Championship editia 2017, urmatoarea partida pentru Stejari fiind programata la Soci, pe 4 martie, impotriva Rusiei.

Rugby Europe Championship: Romania-Spania 13-3 (10-3)
Stadionul National Arcul de Triumf
Arbitri: Elia Rizzo (Italia)- Filippo Bertelli (Italia), Stefano Roscini (Italia)
Au marcat: Vlaicu-e, tr, 2lp respectiv Linklater-lp
Romania: 1.Mihaita Lazar (Castres), 2.Otar Turashvili (Colomiers), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4.Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 5.Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 6.Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 7.Vlad Nistor (Albi), 8.Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 9.Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 10.Samoa Luke (Stiinta Baia Mare), 11.Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 12.Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti), 13.Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14.Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), 15.Catalin Fercu (Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 17.Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18.Alexandru Tarus (Beziers), 19.Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 20.Andrei Gorcioaia (Massy), 21.Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22.Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), 23.Jody Rose (Timisoara Saracens)

Spania: 1. Fernando Lopez (Ordizia RE), 2. Benat Auzqui (Bordeaux), 3. Jonathan Garcia (Vannes), 4. Ignacio Villanueva (Alcobenas Rugby), 5. David Barrera Howarth (Vannes), 6. Pierre Barthere (Montauban), 7. Gautier Guiboin (Montauban), 8. Jaime Nava (C) (Dijon), 9. Guillaume Rouet (Bayonne), 10. Mathieu Belie (Perpignan), 11. Jordi Jorba (Perpignan), 12. Thibaut Alvarez (RC Aubenas), 13. Fabien Perrin (Bourgoin), 14. Javier Carrion (CR La Vila), 15. Brad Linklater (Alcobenas Rugby).
Rezerve: 16.Francisco Blanco (Cisneros), 17. Steve Barnes (Valladolid), 18. Alberto Blanco (Valladolid), 19. David Gonzalez (Nevers), 20. Víctor Sanchez (El Salvador), 21. Sebastien Rouet (Narbonne), 22. Daniel Snee (Havelock North), 23. Federico Casteglioni (Valladolid)

4,918 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. Nick 18 februarie 2017 at 17:15

  „ ultimul fluier al arbitrului sa ne gasesca la cinci metri de terenul de tinta advers cu leii iberici aparandu-se eroic” NU aveti un pic de rusine.

  La care 5 m de țină, ați preferat să dați mingea afară, deși aveam avantaj așa ați preferat să jucați. Așa trebuia să incheiați fraza din articol.

  Ați jucat cu frică, numai să mai faceți incă o gafă istorică, un meci slab, foarte slab.

  Petrache ești mulțumit de Oaks, ai venit la FRR numai să strici admosfera și mai nou ai un gând să schimbi antrenorul. Vei face din FRR si Oaks ce ai facut si din COSR, nu imi face nicio plăcere să spun asta, nu imi face plăcere să am argumente negative la adresa ta, dar cum se face că de câte ori esti la conducerea FRR, Oaks joacă stilul pe care il avea și când erai la conducerea FRR, asta joacă Oaks acum. Cum nu mai esti la cârma FRR cum Oaks joacă altceva mai cu speranță spre ce se doreste de la o echipă candidată la Tier1.

  E un meci ratat, trebuia obtinut 1 bonus( 5 pct. nu 4 pct.) și o diferență mult mai mare, minim 15 pct. diff. ca scor pt. a obține pct. mai mult in WR rankings, iar pt. asta trebuie să câștigi meciurile din deplasare tot la o diff. de 15 pct. si mai mult, pt. a avea peste 2 pct. in WR rankings, desigur depinde si de pozitia/locul adversarului in clasament WR.

  Credeti că veți fii in stare să bateti Rusia la o diff. de minim 15 pct. și punct bonus (more 3 tries) pt. a obtine 1.13 pct. in WR rankings !?

  Go Oaks!

 2. Stan 18 februarie 2017 at 18:22

  Afluenta de spectatori a fost imbucuratoare: Tribuna 1 plina ochi, Tribuna 2 aproape plina, plus unii oameni in peluze. Inca o dovada ca lumea prefera meciuri programate la ore rezonabile (13:00, 14:00, eventual 15:00), nu meciuri in nocturna care sa se termine la 8 sau 9 seara.

  Cred ca romanii vin mai degraba la stadion daca meciurile sunt programate la ora pranzului. Poate este un aspect de luat in calcul.

  Pentru acest meci, intrarea a fost libera, FRR luand decizia optima, tinand cont si temperatura de afara. Iar spectatorii au venit cu drag la stadion, atmosfera a fost placuta. Poate si pentru viitor ar trebui preturi mai rezonabile (chiar daca nu gratis, dar 5 lei, 10 lei), in niciun caz 40-50 de lei.

 3. Nick 18 februarie 2017 at 19:13

  Dacă nu știai, FRR practică cele mai mici prețuri la sporturile de echipă pentru spectatori.

  Prețurile reale sunt intre 15 lei si 35 lei, iar mai nou in cazul meciurilor din vara pentru toate cele trei partide World Rugby Nations Cup biletele au fost cam astea:
  Pretul unui loc in tribuna intai pt. o zi de meci era de 40 lei, la tribuna a doua de 25 de lei, iar la peluze de 15 lei. Pe de alta parte costul unui abonament pentru cele trei zile de partide era de 110lei la tribuna intai, 70 lei la tribuna a doua si 40 lei la peluze.

  Deci FRR are o politică bună in ceea ce priveste tariful biletelor. Acum vrei să fie mereu la 5-10 lei ori chiar gratis, nu se poate mereu sau intotdeauna.

  Si rugby-ul are nevoie de bani nu numai soccer.
  Oricum multe partide ale Oaks sunt jucate cu intrarea liberă. Dacă vrei un pur adevăr sunt foarte putini fani ai rugby-ului care ar da si 200 lei pt. un bilet, pai dacă tu si altii face tan-tam pt. 15-35 lei ori 110 lei ce va fii dacă Oaks, dacă va fii in stare, să joace intr-o formula sau alta Six Nations unde preturile sunt pana la 400-500 lei dacă vb. de un joc cu Anglia, ca exemplu.
  Eu aș da si 500 lei doar să văd că Oaks joacă ca o posibila echipă Tier1.

Leave A Response