Wednesday 12th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorie la scor pentru Statele Unite in Canada

20 februarie 2017 Americas Rugby Championship

Americas Rugby Championship a programat partidele din etapa a 3-a, una in care echipa Statelor Unite ale Americii a fost performera rundei cu o victorie la 17 puncte diferenta pe terenul Canadei, Argentina XV si Uruguay obtinand bonusul ofensiv in fata celor din Chile, respectiv Brazilia.

Canada si Statele Unite s-au intalnit la Burnaby pe Swangard Stadium si dupa ce vulturii au condus cu 12-0 in minutul 6, frunza de artar a revenit intorcand rezultatul la 15-12. Elevii lui John Mitchell nu au fost impreisonati de aceasta revenire si dupa un adevarat tur de forta ecartul lor a crescut la 37-15, pentru ca la final sa se impuna cu rezultatul de 51-34.

Pentru Canada, Taylor Paris dubla, Phil Mack, George Barton, Admir Cejanovic si-au trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri de partea americanilor Mike Te’o izbutind un hat-trick, alaturi de reusitele colegilor sai Ryan Matyas, Anthony Purpura, Todd Clever si John Quill.

Aceasta a fost cea de-a patra victorie consecutiva a Statelor Unite in fata Canadei, cu cele mai multe puncte marcate vreodata , chiar daca vulturii nu au reusit sa depaseasca diferenta de scor consemnata in urma cu doi ani cand au castigat la Nepean cu 41-23. Cu acest succes Statele Unite se afla pe pozitia secunda cu sanse reale de a lupta pentru titlul de campioana in acesta editie a compeitiei.

Pe prima pozitiei a clasamentului se afla Argentina XV care a castigat la Talcahuano in fata reprezentativei statului Chile , rezultat 45-10. Trupa antrenata de Felipe Contepomi a marcat sase eseuri , autori Juan Cappiello,Fernando Luna,Nicolas Solveyra,Bautista Delguy si Bruno Devoto dubla gratie carora s-a ales cu bonusul ofensiv, gazdele trecansu-si in cont incercarea de onoare prin Rodrigo Fernadez.

Dupa doua infrangeri Uruguay a trecut de Brazilia pe Estadio Domingo Burgueno din Maldonado, cu 23-12, Diego Ayala,Ignacio Dotti,Alejandro Nieto si Santiago Arata fiind autorii incercarilor prin care Los Teros si-au trecut in clasament cinci puncte. Pentru brazilieni toate punctele au fost marcate de Moieses Duque din lovituri de pedeapsa.

Clasament:
1.Argentina XV-14p(+94)
2.Statele Unite-14p(+71)
3.Canada-6p
4.Uruguay-6p
5.Brazilia-4p
6.Chile-0p

FOTO: USA Rugby Facebook
Articol scris de Marius Raczek

1,735 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response