Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Oficialii Turneului celor Sase Natiuni exclud orice participare a Georgiei sau Romaniei. “Nu sunt locuri libere”

22 februarie 2017 Rugby Europe Championship

Oficialii Turneului celor 6 Natiuni, competitia de traditie din Emisfera Nordica, au declarat ca tari precum Georgia sau Romania nu se pot alatura intr-un viitor apropiat prestigioasei competitii pentru ca nu exista “locuri libere” . Intr-un interviu acordat publicatiei “Daily Mail”, directorul executiv al Turneului celor 6 Natiuni, John Feehan spune ca in acest moment in Turneu participa cele mai puternice sase tari din Europa si ca este exlusa ideea unui baraj de promovare/retrogradare.

“Este o competitie inchisa, patronata si controlata de cele sase federatii care fac parte din ea. Nu exista locuri libere. In acest moment avem cele mai puternice sase echipe din Europa si asa va ramane. Daca suntem deschisi oricarui scenariu? Nu, insa este nevoie de timp pentru a vedea un argument convingator: 10 sau 15 ani. Trebuie sa ne facem o idee foarte clara despre ceea ce este corect pentru cele sase natiuni. Trebuie ca toate sa cada de acord asupra a ceea ce doresc. In acest moment, admiterea altor echipe este prematura. Scopul celor de la World Rugby este sa ajute la dezvoltarea jocului de rugby, al nostru este sa gestionam cat mai bine Turneul”, a declarat Feehan pentru Daily Mail.

Oficialii Turneului au respins astfel ideea introducerii unui baraj de promovare/ retrogradare in care sa se infrunte ultima clasata din Turneul celor 6 Natiuni si castigatoarea Rugby Europe Championship, competitie la care participa si Romania. In ultima vreme, presedintele Rugby Europe, Octavian Morariu a militat pentru ideea acestui baraj, criticand atitudinea celor ce guverneaza Turneul celor Sase. “Six Nations ar putea sustine mai mult rugby-ul european, insa nu o fac. A ramane intr-un club de old-boys bogati nu reprezinta un raspuns. Este un raspuns foarte arogant. Sa spui: ‘noi suntem bogati, va multumim foarte mult, dar nu avem nevoie de voi’ nu este compatibil cu valorile sportului nostru”, a declarat Morariu.

Mai mult, la intalnirea Rugby Europe ce va avea loc la Paris pe 9 martie, reprezentantii acestui for vor face demersuri oficiale pentru a cere schimbarea formatului de joc al Turneului celor 6 Natiuni.

Discutiile acestea vin dupa ce Italia a fost invinsa in aceasta editie a Turneului celor Sase,  pe teren propriu, de Irlanda cu 63-10.

5,653 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Nick 22 februarie 2017 at 16:14

    Six Nations se va dschide, sunt convins de asta, nu am dubii. Căderea Italiei va continua și mai mult; important ce va face Oaks?! Cum se va mișca, cu ce rezultate vom veni in fata lor?! Doar că avem 4 trofee Nations Cup, nu spune nimic. Așa cum am mai spus, in alte comentarii, trofeele care contează sunt cele REC, noi nu am mai căștigat din 2010 . La FRR nu se simte foame de trofee?! Deci, Oaks-FRR să mai piardă „trenul” incă odată ca in 2000 cand a intrat Italia, de acum incolo trebuie să căștige trofee, REC, REC U20, WR U20 Trophy, WR U20 Championship -participare cu evitarea loc. 12, doar așa vom rămâne in competiția de elită, așa cum o face Georgia din 2015 incoace. Cu astfel de rezultate pe o perioadă de 5-8 ani, Oaks va avea argumente la care Six Nations nu vor mai spune, NU. Sunt convins.

    Intrebare: Care sunt obiectivele, scopurile FRR legat de acestea?! Doreste FRR trofee?! Atunci, in jocul lui Oaks, Oaks U20, Oaks U18 să se vadă acest lucru => Trofee. Meciurile test jucate de Oaks să fie cu cât mai multe victorii.

    Italia din 2000-prezent au primit zeci si zeci de mil. de euro dupa drepturile TV, nu au reusit să frâneze căderea care in urmă cu 2-3 ani era previzibilă. La tineret nu prea au mai nimic de valuare, iar la echipele de club intern si cele din liga celtică, au jucători cu o valoare palidă. Căderea Italiei e inevitabilă. Six Nations le-a mai dat o șansă de a se redresa, cu căderea lor continuuă, open Six Nations le va fii singura lor opțiune.

    Go Oaks!

Leave A Response