Eseria Vueti nu este eligibil pentru nationala Romaniei

In cantonamentele de pregatire facute in acest an de Stejari in vederea participarii la Rugby Europe Championship, staff-ul tehnic a invitat si jucatorii care in acest an pot deveni eligibili pentru a evolua in echipa Romaniei. Printre acestia se numara si Eseria Vueti (30 ani, 195 cm si 106 kg), inchizatorul de origine fijiana, care a avut o evolutie de exceptie in sezonul actual cu CSA Steaua.

In urma demersurilor facute de catre Federatia Romana de Rugby la forul de specialitate din Fiji si World Rugby, raspunsul oficial este acela ca Eseria Vueti nu este eligibil pentru Stejari. Acesta a evoluat pentru  Fiji Warriors, in 2012, intr-un meci impotriva echipei Tonga A, in Pacific Rugby Cup.

Astfel regula World Rugby  care prevede ca un jucator care a evoluat 36 de luni neintrerupt in campionatul unei tari poate deveni eligibil pentru echipa nationala a respectivei natiuni, daca nu a evoluat pentru echipa tarii sale de origine , nu se aplica in cazul lui Vueti. Solutia ca acesta sa poata juca pentru Romania ar fi ca el sa devina cetatean roman si sa evolueze intr-un turneu preolimpic, la nationala de rugby 7.

„In urma discutiilor avute cu Eseria Vueri, acesta si-a exprimat dorinta de a juca pentru Romania, el nestiind ca selectionata a doua a statului Fiji, pentru care a evoluat intr-un meci, era considerata echipa oficiala. Am facut toate demersurile pentru a vedea daca il putem folosi, daca este eligibil pentru Romania, iar raspunsul de la World Rugby a fost unul negativ, partida in care acesta a jucat fiind considerata meci oficial. Ne pare rau pentru ca Vueti era un castig foarte mare pentru noi, a fost desemnat jucatorul etapei de mai multe ori, iar la numarul 8 in urma accidentarii lui Stelian Burcea si a lui Mihai Macovei, era un jucator de care am fi avut nevoie”, a declarat Horatiu Bargaunas, managerul echipei nationale a Romaniei.

Stejarii se vor reuni duminica, 26 februarie, la Bucuresti, pentru a pregati meciul de pe 4 martie, de la Soci, cu Rusia.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile