Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

20 de participanti au fost la cursul World Rugby Level 1 pentru arbitri, de la Iasi

27 februarie 2017 ARBITRAJ

Federatia Romana de Rugby prin Comisia Centrala de Arbitri (CCA) continua seria actiunilor de formare si perfectionare a arbitrilor. Astfel, sambata, 25 februarie, la Iasi a avut loc un curs World Rugby Level 1 pentru arbitri. La acest curs au participat 20 de persoane din Iasi, Gura Humorului, Suceava, Pascani si Chisinau. Lectorii acestui curs au fost Valeriu Toma si Ionut Bodea.

Participantii s-au dovedit interesati de toate temele parcurse si s-au implicat activ in parcurgerea legilor jocului de rugby. Media de varsta a acestora este de 19 ani.

„In urma acestui curs speram ca numarul arbitrilor sa creasca in comitetul Moldova Nord si in cativa ani din randul lor sa avem cel putin un arbitru de SuperLiga. Dorim sa revigoram activitatea de arbitraj in aceasta, iar aceste actiuni ne ajuta sa ii gasim pe acei tineri care doresc sa isi faca o cariera in aceasta ramura a rugbyului. Multumim pe aceasta cale AJR Iasi si presedintelui ei, Cornel Ghenea, pentru sprijinul acordat”, a declarat Emanuel Gorodea, reprezentat Arbitri Moldova Nord.  

Cursurile au fost gratuite, la finalul acestora participantii primind un certificat  World Rugby nivel 1, eliberat de CCA.

3,254 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response