Monday 09th December 2019,
Federatia Romana de Rugby

Debutant intr-un meci cu Rusia in 2013, Constantin Pristavita :”Trebuie sa mergem la Soci cu incredere in noi”

27 februarie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va intalni in cel de-a treilea meci din Rugby Europe Championship, sambata, 4 martie, la Soci, Rusia. Debutant pentru Romania intr-un meci cu Rusia, in 2013, la IRB Nations Cup, pilierul Constantin Pristavita (23 ani, 1,89m si 108 kg, 21 selectii) pregateste cu Stejarii, intalnirea cu ursii.

V-ati reunit duminica, astazi (n.r. luni, 27 februarie) a fost prima zi de antrenamente. Cum sunteti?
Astazi, in prima parte a zilei ne-am antrenat pe compartimente, lucrand alternativ, sala de forta si jocul cu balonul si video. Totul a mers bine, mai urmeaza sa facem un antrnament comun dupa-amiaza. Suntem bine, a fost o saptamana buna de recuperare dupa primele doua meciuri, acum suntem concentrati pentru partida cu Rusia.

Atat Romania, cat si Rusia au cate o infrangere. Cat de important crezi ca va fi acest meci pentru campania de calificare la Cupa Mondiala?
In conditiile in care Georgia e calificata direct in urma Cupei Mondiale din 2015, practic o a doua infrangere pentru echipele care isi doresc sa se califice direct acolo, ar face acest lucru un pic imposibil. Noi abordam pozitiv aceasta partida de la Soci,  trebuie sa mergem acolo cu incredere in noi, sa incercam sa vedem lucrurile dintr-o maniera pozitiva.

La ce sa ne asteptam din partea Rusiei?
Suntem constienti ca va fi un meci dificil pentru ca si ei vin dupa un meci greu facut in Belgia si au suferit o infrangere in fata Spaniei. In plus, vor juca acasa, au avantajul terenului. Ultima oara cand am jucat acolo am pierdut, de aceea spun ca va fi foarte greu.

Ai debutat pentru echipa nationala intr-un meci cu Rusia. Cum e sa te afli iarasi fata in fata cu ei?
Imi amintesc cu drag de acel meci de la IRB Nations Cup din 2013. Pot spune ca are o semnificatie mai aparte fiecare meci pe care il joc impotriva lor, insa ce conteaza este rezultatul.

Dupa victoria in fata Spaniei cum stati cu moralul?
Este mai bine. A fost o victorie care ne mentine in cursa de calificare la Cupa Mondiala, sa nu uitam ca sunt doi ani si trebuie sa luam tot ce putem din fiecare meci, ca atunci cand se trage linie si se face clasamentul, sa mergem direct in Japonia 2015.

Cum ai caracteriza evolutia gramezii in primele doua meciuri din Rugby Europe Championship?
Oscilanta. Am avut si momente bune, dar am avut si probleme, cum a fost partida cu Germania. Este important pentru noi sa indreptam toate acele lucruri care nu au mers asa cum ar fi trebuit si sa ajungem sa jucam mai bine de la meci la meci.

Care crezi ca este principalul avantaj al gramezii?
Ambitia. Fiecare dintre cei noi, cei care legam in gramada, dorim sa demonstram ca putem face si mai mult si mai bine. Puterea Romaniei a stat tot timpul in pachetul de inaintare si trebuie sa dam dovada in continuare de multa forta.

Care este obiectivul cu care mergem in Rusia?
Trebuie sa castigam ca sa ramanem in continuare in lupta pentru calificarea directa. Nu avem alta optiune pentru ca o infrangere ar complica destul de mult lucrurile.

Unde crezi ca se va decide acest meci?
Pe inaintare. Atat noi, cat si rusii jucam bine pe inaintare si echipa cea mai buna si care va face cele mai putin greseli, va castiga.

 

 

1,808 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response