Friday 22nd November 2019,
Federatia Romana de Rugby

„Aripa” Stephen Shennan: „Cred ca avem sanse sa castigam in Rusia, daca vom respecta planul de joc”

1 martie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va intalni sambata, 4 martie, la Soci, Rusia, in cel de-al treilea meci al sezonului din Rugby Europe Championship. “Aripa” Stephen Shennan (11 selectii), omul de eseu al Stejarilor a prefatat pentru “FRR.ro” intalnirea din Rusia.

Cum a decurs pregatirea in aceste zile?
Am facut o pregatire foarte buna, am avut cate doua antrenamente pe zi, ceea ce ne ajuta pentru meciul cu Rusia. Ne-am reunit duminica dupa o saptamana de pauza si asteptam cu nerabdare intalnirea de sambata. Am lucrat mult pe schemele de joc, punand accentul pe felul in care ne pozitionam si comunicam pe teren.

La ce sa ne asteptam in partida de la Soci?
La un meci dificil pentru ca intalnirile cu ei sunt foarte fizice. Cred insa ca avem sanse sa castigam daca vom respecta planul de joc pe care antrenorii ni l-au propus.

Romania a aratat ca poate juca si pe treisferturi, in viteza. Cum te-ai adaptat acestui stil de joc?
Imi place. Este stilul care mi se potriveste. Pentru noi, jucatorii de treisferturi a fost un moment asteptat, este foarte bine pentru ca suntem obisnuiti sa jucam impreuna, ne cunoastem foarte bine. In plus, exista si avantajul ca putem alterna jocul pe gramada cu cel de pe treisferturi.

Comunici foarte mult cu Rob Moffet, antrenorul de treisferturi al nationalei. Ce ai invatat pana acum lucrand cu el?
Lucruri legate de joc, viteza la care facem anumite lucruri, cum ne pozitionam in contactul cu balonul, detalii care de multe ori fac diferenta.  

Victoria cu Spania a schimbat un pic moralul echipei?
A fost o victorie si din ea trebuie sa scoatem lucrurile pozitive. Nu am jucat ce ne-am dorit, nu a fost cel mai bun joc ala nostru, insa acel succes a facut sa ne simtim bine, a creat o atmosfera buna in echipa.

A ramas in urma esecul cu Germania?
Pentru mine, da. A fost un esec asumat. Trebuia sa facem ceea ce antrenorii ne-au spus, sa respectam indicatiile, insa nu am facut acest lucru si asta ne-a costat. A fost un meci in care deciziile individuale au cantarit mai multe decat cele de grup.

Simti ca e mai multa presiune pe voi decat in sezonul trecut?
Cred ca intotdeauna e presiune, face parte din sportul profesionist, depinde doar de noi sa o gestionam asa cu trebuie. Dar mergem mai departe, trebuie sa luam meci cu meci si la final, cand se va termina competitia sa reusim sa obtinem calificarea.

Ai vazut Rusia in analiza video. Cum ti se pare?
Sunt o echipa fizica, le place sa joace un rugby rapid, de aceea trebuie sa fim mai fizici decat ei. Trebuie sa ii suprindem cu propriile lor arme.

Care e obiectivul cu care mergem la Soci?
Victoria. Sa facem un meci bun, sa castigam si sa ne bucuram de joc.

 

3,145 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response