Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Mihai Macovei revine in partida cu Rusia pentru a 70-a selectie, Vali Calafeteanu sarbatorind 90 de prezente in echipa nationala

4 martie 2017 First XV

In etapa a treia contand pentru competitia Rugby Europe Championship, criteriu de calificare la Cupa Mondiala din 2019, Romania va intalni astazi, Rusia, la Soci, o partida in care revine capitanul Mihai Macovei aflat la selectia cu numarul 70, in timp ce Valentin Calafeteanu va atinge borna celor 90 de selectii in tricoul cu frunza de stejar.
 
Linia intai a Stejarilor in partida de la Soci va fi una formata dintr-o tripleta inedita, Ionel Badiu-Otar Turashvili-Alexandru Tarus, forta acesteia venind insa din experienta acumulata de acesti jucatori care evolueaza in esalonul secund din Franta, Pro D2. Cu evolutii apreciate la Carcassonne, Ionel Badiu ajunge la selectia cu numarul 5, Otar Turashvili si Alexandru Tarus  fiind prezenti pentru a 32-a, respectiv a 19-a oara in echipa nationala.
 
Linia a doua va fi alcatuita din Marius Antonescu, la a 20-a selectie si  Johannes Van Heerden, cei doi incepand ca titulari  in acest tandem de patru ori pana in prezent, toate aceste partide insemnand tot atatea victorii pentru Stejari. La aceasta se va adauga forta liniei a treia cu Mihai Macovei revenit in postura de capitan, aflat la selectia cu numarul 70, flankerul nostru urmand sa conduca echipa din teren pentru a 34-a oara in cariera.
 
Desi se afla parca din totdeauna in randul Stejarilor, Valentin Calafeteanu si Florin Vlaicu au inceput ca titulari, formand cuplul de mijlocasi doar in 12 partide, Florin Vlaicu evoluand mai mult ca fundas si centru. Prima data cand cei doi au evoluat impreuna se intampla in 2010, tot la Soci, atunci Vali Calafeteanu, care va sarbatori 90 de selectii, a intrat din postura de rezerva inlocuindu-l pe Lucian Sirbu.
 
Partida de la Soci va prilejui debutul pentru Stejari a centrului Sione Fakaosilea care va face tandem cu Jack Umaga, un cuplu care imbina tehnica si forta specifica Emisferei de Sud, in timp ce aripile vor fi Madalin Lemnaru si Ionut Dumitru, care au acelasi numar de eseuri marcate, cate sapte , de cand evoluaza in echipa nationala. Ca de obicei tricoul cu numarul 15 in va purta Catalin Fercu pe care-l mai despart doar patru partide de slectia cu numarul 100.
 
Dintre jucatorii prezenti pe banca de rezerve, daca vor intra pe teren, Florin Surugiu si Valentin Poparlan vor bifa a 60-a, respectiv a 65-a selectie pentru Stejari.
 
04 martie 2017, Rugby Europe Championship: Rusia-Romania
Stadion Central, Soci
Arbitri: Sean Gallagher(Irlanda)- Joy Neville(Irlanda), Karol Collins(Irlanda)

Rusia: 1.Andrey Polivalov(Yenisey),2.Valery Tsnobiladze(Krasny Yar),3.Innokenty Zykov(Yenisey), 4.Bogdan Fedotko(Krasny Yar), 5.Evgeny Elgin(Yenisey), 6.Victor Gresev(Krasny Yar), 7.Pavel Butenko(Yenisey), 8.Anton Rudoi(Yenisey), 9.Alexey Shcherban(Yenisey), 10.Ramil Gysin(Yenisey), 11.Denis Simplikevich(Yenisey), 12.Dmitry Gerasimov(Yenisey), 13.Vasily Artemyev (c)(Krasny Yar), 14.Igor Galinovskiy(Krasny Yar), 15.Yuri Kushnarev(Yenisey)
Rezerve: 16.Nazir Gasanov(Kuban), 17.Valeriy Morozov(Yenisey), 18.Azamat Bitiev(Krsany Yar), 19.Dmitry Krotov(Yenisey), 20.Andrey Temnov(Yenisey), 21.Konstantin Uzunov(Yenisey), 22.Alexey Mikhaltsov(Yenisey), 23.Igor Kurashov(Yenisey).

Romania: 1.Ionel Badiu(Carcassonne), 2.Otar Turashvili(Colomiers), 3.Alexandru Tarus(Beziers), 4.Marius Antonescu(Tarbes), 5.Johan Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 6.Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 7.Mihai Macovei (c)(Colomiers), 8.Andrei Gorcioaia(Massy), 9.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 10.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 11.Madalin Lemnaru(Timisoara Saracens), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 14.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve:16.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 17.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 18.Alexandru Gordas(Steaua Bucuresti), 19.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 20.Lucian Muresan (Timisoara Saracens), 21.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 22.Jody Rose(Timisoara Saracens), 23.Stephen Shennan(Timisoara Saracens).

2,190 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response