Saturday 15th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Scoala gimnaziala A.Muresanu din Cehu Silvaniei va reprezenta Salajul la faza interjudeteana a Gimnaziadei

9 martie 2017 RUGBY SCOLAR

Salajul si-a desemnat campioana odata cu  competitia de rugby tag din cadrul Gimnaziadei, ce a avut loc luni, 6 martie. Opt echipe de pe intreg judetul s-au aliniat la start, toate vizand primul loc, cel care duce la faza interjudeteana. Castigatoarea competitiei a fost Sc. Gimnaziala A. Muresanu din Cehu Silvaniei, prof Sergiu Moldovan.

Cele opt echipe participante au fost impartite in doua grupe a cate 4 echipe prin tragere la sorti, fiecare grupa disputandu-si intaietatea in doua locatii diferite pentru a economisi timp. Apoi castigatoarele si-au disputant marea finala, iar locurile doi din grupe au luptat pentru locul III.

Dupa 14 partide echilibrate, clasamentul final arata astfel:
1.    Scoala gimnaziala A.Muresanu din Cehu Silvaniei – prof. Sergiu Moldovan
2.    Scoala gimnaziala Sivania din Șimleu – prof. Mirela Lazar
3.    Scoala gimnaziala Nr.1 Dragu – prof. Cosmin Ardelean
4.    Scoala gimnaziala Nr.1 Agrij – prof. Olimpiu Petran
5.    Scoala gimnaziala ”Ghe.Lazar”  Zalau – prof. Dorin Mastan
6.    Scoala gimnaziala Bucium – prof. Mariana Opris
7.    Scoala Gimnaziala ”Simion Barnuțiu” Zalau- prof. Vasile Prodan
8.    Scoala gimnaziala Nr.1 Treznea  – prof. Olimpiu Petran

„ Competitia in sine a  fost una deosebita. Progresul tehnico-tactic este unul vizibil la toate echipele participante. Gustul amarui este dat de unii profesori care confunda Gimnaziada cu Cupa Mondiala de rugby. Mai este putin de munca chiar la mentalitatea educatorilor. Vrem sau nu sa intelegem, prin acest sport ne dorim sa formam caractere, copii frumosi si destepti, dornici de miscare intr-un climat deosebit, iar acest lucru ar trebui sa porneasca chiar de la profesori! Cu o organizare mai buna aceste mici sincope puteau fi eliminate, insa cu toate acestea, nimic nu poate să umbreasca frumoasele meciuri la care am fost partas. Salajul este revelatia ultimilor ani in materie de rugby tag si asteptam cu interes marele salt spre minirugby. De mentionat ca la finalul competitiei s-au oferit cupe primilor clasati si materiale promotionale din partea FRR. In numele meu si al FRR vreau sa aducem multumiri tuturor participantilor si multa bafta in viitor”, a declarat Gheorghe Sabau, director de Dezvoltare Transilvania Nord.

1,618 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response