Florin Vlaicu: „Este bine ca am castigat si acest lucru ne da un moral pozitiv pentru a pregati meciul cu Georgia”

Nationala de rugby a Romaniei a obtinut a doua victorie cu bonus ofensiv in acest sezon a Rugy Europe Championship invingand sambata, 11 martie, Belgia, la Bruxelles, cu 33-17. Florin Vlaicu, jucatorul care a adunat selectia cu numarul 100 pentru Romania in acest meci a marcat eseul cu numarul cinci al Stejarilor, eseu care a adus bonusul.

Florin, cum a fost meciul?
Ma asteptam sa castigam desi a fost un meci greu, un meci pe care noi ni l-am facut greu.

Ai avut parte de un moment special, ai intrat primul pe teren, in aplauzele publicului. Selectia cu numarul 100…
Este o amintire frumoasa pentru mine tot ce s-a intamplat astazi. Cred ca am ajuns cam devreme la selectia cu numarul 100, sper sa continui si le multumesc baietilor pentru aceasta victorie foarte frumoasa. Ramane un moment special pentru mine, cu atat mai mult cu cat s-a incheiat totul cu bine.

Cum ai descrie meciul de astazi?
Belgia e o echipa incomoda, ne-a sicanat de fiecare data, a jucat si acasa, a avut publicul de partea ei, dar nu cred ca se gandea cineva dintre noi ca va fi un meci usor. Ne asteptam la asta, la un meci de uzura, un meci in care foarte greu ne vom putea face jocul. E bine ca am castigat si ne da acel moral pozitiv pentru aceasta saptamana grea in care vom pregati meciul cu Georgia.

Ai reusit inca un eseu cu molul, ceea ce de obicei e specific inaintasilor…
Le multumesc colegilor. Este al doilea eseu pe care il dau cu inaintarea, este incredibil. M-am legat cu ei, am inaintat un pic si m-am trezit cu balonul in brate. Nu asta e important, ci ca am castigat si ca am obtinut si bonusul. Speram ca duminica viitoare sa reusim acea performanta pe care nu am mai reusit-o de mult timp, victoria cu Georgia pe care o asteapta toata lumea.

Spui de Georgia si sunt multi care nu cred ca ar fi posibil o victorie in fata gruzinilor…
Noi ne dorim sa castigam in fata Georgiei, avem niste amintiri neplacute cu ei. Si anul trecut am pierdut rusinos acolo, e timpul sa schimbam ceva. Avem avantajul terenului propriu si daca ne vom pregati foarte bine in aceasta saptamana, eu cred ca putem face o surpriza frumoasa. Stiu ca multi nu ne dau nicio sansa, insa noi trebuie sa credem in noi si in echipa. 

FOTO: Daniel Nechita

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile