Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

La Bucuresti se va organiza intre 25-26 martie un curs de arbitri nivel 1 World Rugby

14 martie 2017 ARBITRAJ

Federatia Romana de Rugby prin Comisia Centrala de Arbitri (CCA) continua seria actiunilor de formare si perfectionare a arbitrilor. Astfel, intre 25-26 martie 2017, la Bucuresti va avea loc un curs de initiere in arbitraj, in formatul World Rugby Level 1.

Cursul va avea loc in incinta Complexului Sportiv Ciurel. Cei care doresc sa se inscrie sunt rugati sa trimita un email la adresa dany4rugby@yahoo.com sau tvalro@yahoo.com. Termenul limita pentru trimiterea cererilor de participare este de 22 martie, ora 20:00.

“Ii invitam sa participe la curs pe toti cei care iubesc acest sport si care-si doresc sa inteleaga mai bine legile jocului. In mod special, facem acesta invitatie jucatorilor care sunt la inceput sau la final de cariera. Pentru cei care sunt la inceput este esential sa inteleaga abordarea arbitrajului asupra anumitor momente ale jocului precum placaj, mol, ruck, joc deschis. Pe jucatorii care sunt la final de cariera ii asteptam sa se alature corpului de arbitri si sa creasca valoarea arbitrajului prin experienta pe care o aduc din teren. Arbitrajul reprezinta o completare sau o continuare foarte frumoasa pentru orice jucator care-si doreste sa cuprinda mai bine tainele jocului si sa inteleaga rugbyul dintr-o alta perspectiva”, a declarat Radu Petrescu, presedintele Comisiei Centrale de Arbitri.

Cursul va avea atat o parte teoretica, cat si una practica, urmand a fi sustinut de catre  Danut Frasineanu si Valeriu Toma.

Cursurile sunt gratuite, la finalul acestora participantii vor primi un certificat  World Rugby nivel 1, eliberat de CCA.

2,167 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response