Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Mini-rugbyul si tag rugby-ul iau cu asalt Timisoara in cadrul actiunii “Despre rugby, pentru rugby”

15 martie 2017 RUGBY SCOLAR

Departamentul Dezvoltare al Federatiei Romane de Rugby prin Directia de Dezvoltare Transilvania Sud, coordonata de catre Directorul Regional de Dezvoltare Sorin Rus, organizeaza intre 16-18 martie 2017 la Timisoara o ampla actiune de popularizare a rugbyului denumita “Despre rugby, pentru rugby”. Evenimentul este organizat in colaborare cu ISJ TIMIS, Scoala gimnaziala 30 Timisoara si Saracens Rugby Timisoara.

Astfel, joi 16 martie, cu incepere de la ora 16 este programat un curs de rugby-tag si minirugby in mediul scolar (cu un regulament simplificat), adresat profesorilor care lucreaza rugby tag si doresc sa faca trecerea la minirugby in cadrul scolilor unde activeaza.

Vineri, este randul celor de la SG nr 30 Timisoara sa prezinte invitatiilor o lectie de rugby-tag integrat cu matematica, iar in urma acestei prezentari va avea loc o dezbatere cu intrebari si concluzii.

Sambata, vor intra in Arena competitionala echipele scolare de rugby tag calificate la faza judeteana a ONSS ciclul primar si a Gimnaziadei, pentru ciclul gimnazial. Vor fi astfel 3 zile interesante si pline de activitati rugbistice menite sa intareasca dezvoltarea rugby-ului in Timisoara.

“Pentru profesorii care vor participa la aceste actiuni va fi un bun prilej de a se familiariza cu atmosfera care se formeaza in jurul manifestarilor rugbistice, iar scopul acestui curs sustinut nu este acela de a crea intructori de rugby, ci de a forma pedagogi care sa stie sa transmita copiilor valoriile jocului de rugby si folosind principiile jocului sa dezvolte abilitati si capacitati.”, a declarat Sorin Rus, directorul regional de dezvoltare Transilvania Sud.

1,447 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response