Tuesday 04th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Reactii dupa victoria in fata Georgiei: “Este cel mai important meci din cariera mea”, spune Marius Antonescu

20 martie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei a castigat meciul cu Georgia, 8-7 si si-a adjudecat cele doua trofee puse in joc, cel de campioana a editiei 2017 a Rugby Europe Championship si Cupa Antim Ivireanu. Imediat dupa meci, Stejarii au vorbit despre aceasta victorie asteptata timp de 7 ani.

„A fost un meci greu, in prima repriza am avut mai multe ocazii de a marca, le-am ratat insa. Este important ca am reusit aceasta victorie, este o victorie de moral care inseamna foarte mult pentru noi. Cred ca astazi diferenta a facut-o daruirea noastra, ne-am dorit foarte mult aceasta victorie pentru ca am avut niste cosmaruri cu cei din Georgia, pentru ca de fiecare data ne-au batut. Cred ca am castigat cu inima si cu sufletul acest meci. Ultima impresie conteaza, am inceput mai greu aceasta competitie, insa ma bucur ca am reusit sa o terminam cu o victorie pe care o asteptam de foarte mult timp. Sunt fericit!”, a declarat Florin Vlaicu.

“O victorie este o victorie, e bine ca a fost de partea noastra. Se spune ca 7 este o cifra cu noroc si a fost pentru noi de data aceasta. Este cea mai importanta victorie din cariera mea, dar pana acum e meciul cel mai frumos si cel mai intens pe care l-am jucat. Sunt bucuros de acest rezultat, inseamna mult pentru noi, pentru moralul nostru. Prin aceasta victorie dorim sa le multumim tuturor celor care sunt alaturi de noi si ne sustin neconditionat, indiferent de jocul pe care il reusim. Astazi am simtit sprijinul tuturor suporterilor in acest meci”, a spus Marius Antonescu.

“Stiu ca este o victorie importanta pentru Romania, a fost foarte important pentru noi jucatorii sa obtinem aceasta victorie pentru ca un meci cu Georgia este total diferit de celelalte meciuri. Sunt foarte fericit in inima mea, a fost un meci greu, a trebuit sa luptam pentru fiecare balon, sa ne ridicam de fiecare data cand am fost joc, sa dam un placaj si inca unul, sa luptam pentru fiecare palma de teren, a fost foarte foarte fizic. A trebuit sa ramanem concentrati tot timpul pentru ca orice greseala ne costa trei puncte. Speram sa fie si la anul la fel. Suporterii au fost extraodinari, am simtit cum ne-au incurajat, cum au fost alaturi de noi, cum strigau pentru noi, a fost un meci de neuitat”, a spus Johan Van Heerden.

“Este prima victorie in fata Georgiei dupa multi ani. Jucatorii au jucat cu inima si asta s-a vazut, s-au daruit total pe teren, au aratat o mare putere de sacrificiu, asta a fost ce le-am cerut sa faca pe teren. Sa joace cu inima, sa dea totul si sa nu aiba niciun regret la finalul meciului. In meciul cu Georgia despre asta este vorba, cine isi doreste mai mult victoria. Atmosfera a fost destul de grea in saptamana cu meciul, baietii s-au pregatit foarte bine, au tratat acest meci cu maxim de concentrare si seriozitate. In acest meci a contat un singur lucru, sa castigam. Le-am spus baietilor inainte de a iesi pe teren ca daca vom castiga la un singur punct, e suficient, este o victorie. Intotdeauna meciurile cu Georgia vor fi grele, fizice, insa acum ne-am dorit mai mult victoria decat ei”, a spus antrenorul Lynn Howells.

3,358 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

 1. Nick 20 martie 2017 at 11:02

  Well done Oaks! Great game and good job guys!
  Keep Up Oaks!

  Oaks have 4 trophies Nations Cup 2016, Pershing Cup, Rugby Europe Championship and AntimCup.

  FRR ar trebui să promovezi acest aspect. Oaks are 4 trofee in palmares. Putin marketing FRR nu strică, să stie tot rugby-ul mondial. Oaks have 4 trophies.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. Radu Ion 20 martie 2017 at 14:49

  În 1975 eram cineva în sportul cu balonul rotund. Reușeam să-i surclasăm pe francezi și pe italieni. După 42 de ani, o (generație și jumătate în sport), ne bucurăm pe bună dreptate, că am câștigat în fața Georgiei, la un punct (8 – 7) și am intrat în posesia celui mai important trofeu european (după Six Nations Championship). Ne bucurăm ca de un lucru important de faptul că Federația Europeană de Rugby a considerat că este bine ca cele șase națiuni mari din rugby să joace meciuri test cu România și Georgia. Eu zic că trebuie să vrem mai mult. Georgia a fost secole o gubernie rusească, georgienii bucurându-se că nu au intrat la 1800 sub dominația iraniană, ci sub dominație țaristă. Noi suntem, totuși, o țară cu mentalitate mai europenă decât georgienii. Deocamdată în Georgia statul este implicat profund în rugby. În afară de faptul că au sportul lor popular, lelo burti, nu înțeleg ce atu au?! De parcă noi am fi buni la basseball, că doar jocul nostru popular e oina…

 3. Nick 20 martie 2017 at 17:03

  D-ul @Radu Ion, Georgia nu are nimic valoros și noi să nu avem, în rugby, ba chiar mai mult aș zice eu, suntem cu mult peste ei. In acest meci, cel de duminică, Oaks a avut in echipă mai mult de 75% jucători care evoluează in campionatul intern, iar Georgia au avut o echipă peste 85% care joacă in Franta, prima ligă. Aici fac o mică paranteză: FRR a preferat să facă un compromis, din 2010 a impus si a blocat transferul rugbyștilor noștri afară (s-au stabilit niște sume minime de transfer care au împins cluburile din Franta, Anglia către alte țări cum e Georgia – fiind o piață mult mai ieftină). Astfel in Superliga salariile jucătorilor au crescut. Acum dacă este o decizie/tactică bună vom vedea. Astfel este explicatia de ce din 2010 până ieri Oaks nu prea a mai reușit meciuri cu victorii in fata lor. Dacă ne gândim că prin creșterea campionatului intern, Superliga, campioana româniei a intrat in competiția europeană inter-cluburi Challenge Cup și acum avem șanse mari ca și in sezonul 2018-2019 să fie la fel.

  FRR trebuie să gândească și să găsească in următori 3 ani, până in 2020, o strategie in care Oaks, Oaks U20, Oaks U18 să obțină cât mai multe succese, reușite, trofee; pentru ca odată cu 2020 cu meciurile cu Tier 1 să facem meciuri remarcabile, victorii pentru ca in 4-6 ani unde in 2025 Oaks să devină o echipă de nivel Tier 1. Pentru asta FRR, după opinia mea, trebuie să dezvolte prin rezultate bune, performanță, trofee, competiții internaționale pentru Oaks U20, Oaks U18 și creșterea in valoare cu mai multe echipe in Superliga.

  De azi inainte Oaks, prin cele 4 trofee Nations Cup 2016, Pershing Cup, Champions REC 2017, Antim Cup sunt 4 trofee puse in joc, in ultimul an, iar Oaks le-a câștigat pe toate de la nivel Tier 2. Deci sunt premisele unei noi file de istorie pe care Oaks, are forța, capacitatea și inteligența de a oferi rezultate remarcabile in rugby-ul românesc și mondial.

  Oaks de acum trebuie să arate că poate, și va reuși acest lucru, să bată toate echipele din REC in mod convingător, iar in meciuri test să obțină cât mai multe victorii. Oaks are tot ce îi trebuie pentru acest lucru, doar băieții că aibă curaj, incredere in ei înșiși și în unul în celălalt și vor reuși.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 4. Dragos 20 martie 2017 at 21:07

  @Raul Ion Balonul ala de care vorbiti dvs e oval, nu rotund, domnule!

Leave A Response