Friday 18th October 2019,
Federatia Romana de Rugby

Rugby Europe face precizari asupra confuziei legate de desemnarea campioanei 2017

20 martie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei a invins duminica, 19 martie, pe Stadionul Arcul de Triumf, Georgia cu 8-7. Victoria le-a adus Stejarilor Cupa Antim Ivireanu, trofeu care se pune in joc in intalnirile directe. De asemenea, datorita noului regulament al Rugby Europe, Romania a devenit si campioana europeana a editiei 2017.

Imediat dupa meci, oficialii Rugby Europe au declarat Georgia castigatoare a competitiei, ca apoi sa revina si sa precizeze ca a fost o greseala tehnica, atribuind trofeul Romaniei.

De asemenea, Rugby Europe a postat pe site-ul sau un comunicat de presa care lamureste aceasta situatie: „In urma victoriei Romaniei de la Bucuresti, clasamentul de pe site s-a actualizat automat, facandu-se o greseala tehnica cu consecinte uriase – trofeul a fost oferit Georgiei la stadion. Noile reguli ale competitiei spun ca daca doua sau mai multe echipe au acelasi numar de puncte, cea mai bine clasata va fi echipa care are cele mai multe puncte marcate in meciurile directe, iar cum competitia s-a desfasurat intr-o singura mansa, echipa cea mai bine clasata este cea care a castigat meciul direct. Deci Romania a fost anuntata oficial „Campioana 2017″ datorita victoriei impotriva Georgiei”.

De asemenea, Rugby Europe isi cere scuze fanilor, jucatorilor si celor doua tari din cauza confuziei facute in clasament si a decernarii trofeului.

Romania castiga astfel, dupa sapte ani, atat trofeul Rugby Europe Championship, cat si Cupa Antim Ivireanu.

8,506 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nick 20 martie 2017 at 10:56

  Acest comunicat l-am citit chiar aseară, pe la ora 22.00 ora Romaniei, a fost publicat pe website-ul Rugby Europe putin inainte de ora 22.00. După ce am trimis două e-mailuri și tweet către Rugby Europe.

  Să dai trofeu pe baza unui soft, e de tot râsul !? O decizie de acest fel nu se ia așa. Eu personal inainte de meci spuneam că Oaks trebuie doar să câștige meciul cu Georgia si suntem campioni in REC 2017, se poate verifica – aveti comentariile mele cu ziua si ora comentariului. Deci … motivul soft-ului e una „diplomată”.

  Acceptăm scuzele.

  Go Oaks!

 2. Nick 20 martie 2017 at 11:27

  Oaks will have 70.15 pts. on World Rugby rankings. Sunt pe loc. 16 la putin, putin de tot peste un punct de Italia care e pe 15.

  Victoria contra Georgia ne adus 1.22 pct. in clasament. Cu această victorie și cu o situație imaginară fără insuccesul din prima etapă, Oaks a fi urcat in WR rank pana pe loc. 14 am fi depășit Italia fără dubii și comentarii – dar din păcate nu aceasta e realitatea.

  Meciurile din vară test cu Japonia trebuie să câștigăm. Putem să batem Japonia și Canada chiar dacă jucăm in deplasare, Oaks e o echipă care are forta, capacitatea, inteligenta de a căștiga.

  Legat de Stadionul Arcul de Triumf, modernizarea lui; FRR te rog să schimbi proiectul in asa fel incât Oaks, fanii frunzei de Stejar și intreaga istoria a frunzei de Stejar merită un stadion NU cu 8.000 locuri cum e prevăzut in proiect ci VREM minim 14. 000 locuri pe noul Arcul de Triumf. Pentru ce ne așteaptă din 2020 Oaks merită un stadion pe măsură, să joace pe iarba unde are cele mai frumoase succese. Sigur putem juca pe National Arena dar aici trebuie să schimbati iarba, pt. a suporta forta intr-un joc de rugby. Iarba aceea nu e bună nici pt. soccer. Pe National Arena Oaks poate obtine victorii la fel de buna ca pe Arcul de Triumf !? Arcul de Triumf este casa noastră, e rugby-ul nostru.
  Sigur eu imi doresc ca Oaks să câștige și să facă istorie indiferent pe ce iarbă joacă.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

Leave A Response