Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Romania invinge Belgia si se califica in semifinalele U20 Rugby Europe Championship

26 martie 2017 U20 Rugby Europe

Echipa U20 a Romaniei a debutat cu victorie la editia 2017 a Rugby Europe Championship, 28-22 impotriva Belgiei, dupa un joc pe contre in care a contat desprinderea elevilor lui Eugen Ajok la mijlocul reprizei secunde, ceea ce a facut imposibila revenirea diavolilor negri din final. In semifinale, Stejareii vor intalni Portugalia.

Partida a inceput cu Romania masandu-si adversarul la limita propriului teren de tinta, in ciuda acestui fapt belgienii deschizand totusi scorul prin lovitura de pedeapsa concretizata de Samule Jung. La o distanta de numai cinci minute Stejareii au egalat din acelasi procedeu, lovitura de pedeapsa, autor Tudor Boldor.

A urmat o perioada de timp propice Belgiei, insa actiunile lui Marius Simionescu respectiv placajele lui Cristi Chirica si Mihai Lamaboiu au dat semnalul revenirii noastre in joc. Guillaume Mortier a vazut cartonasul galben si dupa ce Adrian Tala s-a aflat aproape de eseu, acesta avea sa vina in cele din urma gratie intrarii in forta a capitanului Cristi Chirica.

Dupa pauza, partida s-a reluat de la rezultatul de 10-3 in favoarea noastra, Stejareii dominandu-si categoric adversarul, astfel Tudor Boldor a marit ecartul din lovitura de pedeapsa, iar apoi, sub presiunea inaintarii, arbitrul a dictat eseu de penalizare, transformat de acelasi Tudor Boldor.

Cu Ervin Muric si Cosmin Iliuta trimisi pe banca pedepselor pentru zece minute dupa ce au vazut cartonasul galben, Belgia a marcat un eseu prin Guillaume Mortier, cel care apoi a fost eliminat definitiv cu cartonas rosu, iar Stejareii au batut inca o data defensiva diavolilor negri, autorul incercarii fiind Mihai Lamboiu.

Pe final Belgia a incercat sa revina, cu eseuri marcate de Rayane Leduc si Thomas Bruillard, Romania reusind in acest interval de timp o lovitura de pedeapsa prin Tudor Boldor, insa echipa noastra s-a impus cu rezultatul de 28-22, calificandu-se in semifinale.

Mirecuri, pe Stadionul National Arcul de Triumf, in semifinalele locurilor 1-4, Romania va intalni Portugalia, care a invins Olanda cu rezultatul de 42-5.

3,375 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

 1. Nick 26 martie 2017 at 22:32

  Well done OaksU20! Good job boys! Un meci bun.

  Apărarea trebuie să functioneze mult mai bine, atacul să fie mult mai eficent. Trebuie să eliminăm erorile, greselile, s-a primit mult prea multe puncte pe o apărare nu prea eficientă. Se primesc mult prea multe cartonase, iar asta pentru viitorul meci nu e prea bine.

  Stejăreii, OaksU20, au evoluat in mare bine. Scrum, lineout, tackler au fost la inaltime, jocul din breakdown nu functioneaza asa cum trebuie.

  Intrebare pt. FRR si staff OaksU20; avem jucatori care joaca in Franta, 20 de ani, in Federale 1 si nu sunt convocati la OaksU20!? De ce !? Nu sunt buni pentru a juca si a fi Stejărel !? La 20 de ani sa dai eseu la fiecare meci jucat in Federale 1 nu esti destul de bun pentru a fi Oak !? FRR chiar ne permitem luxul de a ignora jucători de valoare !?

  Oaks U20 trebuie să joace si mai bine in meciul urmator. Un joc mai eficient, mai cu tupeu pozitiv, mai inteligent si asa vom fi campioni REC U20 -2017. Băietii pot obtine trofeul REC U20 -2017 si calificarea in World Rugby Trophy U20. Stejăreii sunt in forta si pot castiga.

  Keep Up Oaks!
  Go OaksU20!

Leave A Response