Friday 05th June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Tudor Boldor, capitanul Romaniei U20: „Trebuie sa strangem randurile si sa castigam meciul pentru bronz”

30 martie 2017 U20 Rugby Europe

Nationala de U20 a Romaniei va juca pentru medalia de bronz a Campionatului European de la Bucuresti, cu Rusia, sambata, 1 aprilie, de la ora 15:00. In semifinalele competitiei, Stejareii au fost invinsi de Portugalia cu 21-16, toate punctele noastre fiind marcate de uvertura Tudor Boldor. Capitan al echipei in acest meci, el a vorbit despre cum s-a trait partida din teren.

Tudor, a fost un meci greu…
Da, a fost un meci cu foarte mare incarcatura fizica. Imi pare rau ca nu am reusit sa marcam atunci cand am avut ocazia. Am fost aproape de cateva ori, insa nu am reusit sa concretizam in puncte, ori ne-am precipitat, ori s-au facut greseli. Vom vedea ce s-a intamplat cand vom face analiza video, pentru ca au fost doua reprize diferite si asta s-a vazut.

Au fost multe probleme de disciplina. Ce s-a intamplat?
Din pacate am gresit foarte mult, ei ne-au provocat, iar noi am raspuns, au fost doua cartonase galbene, ceea ce conteaza mult in economia jocului. Este destul de greu sa vorbesti la cald despre ce s-a intamplat la nivel de disciplina in joc. Cred ca toti am fost entuziasmati, ne-am dorit foarte mult sa castigam, simteam ca putem face asta, insa nu am reusit sa gestionam cum trebuie acele momente decisive ale jocului.

Un eseu transformat si trei lovituri de pedeapsa a marcat Tudor Boldor in meciul cu Portugalia

Un eseu, transformarea lui si trei lovituri de pedeapsa a marcat Tudor Boldor in meciul cu Portugalia

Ati fost foarte aproape de marcarea eseului in ultimele secunde ale partidei. A fost si acolo o alegere interesanta de a juca balonul…
E destul de greu sa spui acum ce am fi putut si ce nu am fi putut face. Deciziile le iei pe moment, in functie de ce ai in fata, de cum se pozitioneaza adversarul, de cum simti tu acel moment. Cred ca la aceasta varsta nu avem inca acea luciditate in joc, acea maturitate ce poate face diferenta in unele momente. Sper insa ca experienta de joc pe care o vom dobandi in viitor sa schimbe aceste lucruri. Insa, avem nevoie de astfel de meciuri in care sa crestem, meciuri puternice.

Ai marcat toate punctele echipei…
Nu conteaza asta, este un sport de echipa. Vreau sa ii felicit pe colegii mei pentru ca astazi au dat totul pe teren, au luptat pana in ultima secunda, am fost o echipa.

Urmeaza sambata, partida pentru medalia cu bronz cu Rusia. La ce sa ne asteptam?
Vom face analiza meciului cu Portugalia, vom vedea unde am gresit, dupa care trebuie sa lasam totul in urma si sa ne concentram pe partida de sambata. Trebuie sa castigam medalia de bronz, echipa merita sa fie pe podium la aceasta competitie. Va fi un meci greu cu Rusia, sunt fizici, au o gramada buna, insa noi trebuie sa strangem randurile si sa castigam finala mica.

3,309 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. seghedi daniel 31 martie 2017 at 8:57

    unde-i mihaita lazar?

Leave A Response