Friday 25th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Portugalia a castigat U20 Rugby Europe Championship de la Bucuresti

1 aprilie 2017 U20 Rugby Europe

S-a incheiat competitia U20 Rugby Europe Championship editia 2017, gazduita pe Stadionul National Arcul de Triumf, titlul de campioana a revenit Portugaliei care a invins dramatic Spania in finala. Lusitanii s-au calificat astfel la World Rugby U20 Trophy, esalonul secund mondial, competitie care va fi gazduita intre 25 august si 10 septembrie de Uruguay. Rusia s-a ales cu medaliile de bronz, in celelalte jocuri de clasament impunandu-se Belgia si Olanda.
 
Pentru locurile 7-8 s-au aflat fata in fata Elvetia si Olanda, echipele care nu castigasera niciuna dintre disputele anterioare, victoria revenind Olandei care s-a impus cu rezultatul de 30-0. In prima repriza Litan Klooster a marcat din doua lovituri de pedeapsa, respectiv trasformarea eseului semnat de Jesse De Vries, pentru ca dupa pauza tot olandezii sa reuseasca alte doua incercari prin Koen Bloemen si Jonas Petrakopoulos.
 
Finala locurilor 5-6 le-a avut ca protagoniste pe Germania si Belgia, diavolii negri adjudecandu-si victoria cu rezultatul de 30-14. Prima repriza a fost echilibrata cu cate un eseu marcat de fiecare dintre cele doua echipe, Cyril Mansart pentru Belgia, respectiv Franz Muller in contul nemtilor. Dupa reluare se parea ca Germania va reveni in joc insa incecrarile marcate de Simon Thibaut, Oscar Michelini si Benjamin Cocu au decis numele invingatoarei.
 
Finala competitiei U20 Rugby Europe Championship s-a disputat intre Portugalia si Spania, cu o echipa a lusitanilor caracterizata prin forta, fantezie si disciplina si una a leilor iberici, extrem de tehnica, dar care a suferit la finalizare irosind o multime de oportunitati pentru a trece de apararea exacta a adversarilor.
 
Inca din primul minut , Portugalia a deschis scorul prin Jose Cabral, unul dintre cei mai valorosi jucatori aflati la aceasta editie a competitiei, care a marcat un eseu la centru, transformat de uvertura Jorge Abecassis. In replica spaniolii au irosit o lovitura de pedeapsa prin Alexis Brun, iar apoi o alta, ratata de Inaki Mateu.
 
Repriza secunda a debutat cu o tentativa de tinta irosita de Jorge Abecassis  dupa care a urmat un adevarat asalt al spaniolilor asupra terenului de tinta advers, inevitabil venind si eseul care l-a avut ca autor pe Ignacio Herrero, transformat de Inaki Mateu. Ultimele minute au fost de foc si in cele din urma lovitura de gratie a dat-o Goncalo Santos, astfel Portugalia s-a impus cu rezultatul de 12-7 si a cucerit titlul continental rezervat categoriei de varsta U20.

 

3,591 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. Nick 1 aprilie 2017 at 21:12

  NU ne mai intereseaza detaliile. La ce !? Pentru ce !?

  Umilință pana la capăt! Vă multumim!

  OaksU20 loc.4. Doar 2-3 jucatori in 2-3 ani vor putea deveni valorosi pentru Oaks, si asta doar daca acesti jucatori vor avea dorinta de a deveni un stejar valoros, va dori performanta pentru frunza de stejar.

  In rest … sanatate si numai bine.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. teo aprozeanu 2 aprilie 2017 at 13:20

  Atitudine modesta.Pregatire tehnico tactica ca si inexistenta.Din pacate o dezamagire totala.Solutia?Naturalizare atat a jucatorilor cat si import masiv de antrenori.Doi trei tineri pot face obiectul promovarii,incurajarii si grijii materiale fata de acestia.Am observat carente indiduale de manuire a balonului,pasele din placaj multe ingropate.Lipsa unei organizarii dincolo de nr
  10.Haotic si fara forta centrii.

 3. Mihai 2 aprilie 2017 at 14:01

  Daca ne-a luat 25 de ani sa ingropam rugby-ul romanesc – victoria din CEN de anul asta este, probabil, “cantecul de lebada!”- ne va lua , probabil, cel putin tot atat pana vom ajunge la valoarea din anii 80-90. Dar nu incepand de acum ci de cand ne vom hotara ca e cazul sa facem ceva in acest sens!

Leave A Response