Saturday 15th June 2019,
Federatia Romana de Rugby

Stejareii pierd in fata Rusiei si vor juca finala mica a Campionatului European U18

11 aprilie 2017 U18

La Douarnenez, in Franta, Romania a disputat semifinala competitiei Rugby Europe U18 Trophy, al doilea esalon valoric continental rezervat acestei categorii de varsta. Cu toate ca echipa noastra a inceput mai bine partida, Rusia s-a impus cu rezultatul de 27-14, astfel ca Stejareii vor juca in finala mica, cea a locurilor 3-4.
 
Primele minute ale partidei au insemnat un joc pe contre si dupa o faza legata a echipei noastre a urmat o actiune individuala a lui Catalin Munteanu care dupa o cursa de aproximativ 40 de metri a marcat primul eseu al semifinalei, reusita transformata de Luca Nichitean.
 
Replica rusilor a venit imediat si Danila Zabolotnykh a patruns pe partea drepta pentru o incercare la centru , transformata de Timur Maslov astfel ca in minutul 8 rezultatul era egal, 7-7. Stejareii au avut in continuare cateva momente mai bune, incursiunea lui Marius Costea fiind oprita de defensiva ursilor.
 
Echilibrul numeric din teren s-a rupt in minutul 20 cand Gabriel Costea a vazut cartonasul galben, si in superioritate numerica Rusia a marcat un nou eseu prin Nikita Barishnikov, pana la pauza ecartul majorandu-se in favoarea adversarilor nostri care au reusit o noua incercare transformata de Timur Maslov.
 
Repriza secunda a inceput de la rezultatul de 19-7 in favoarea Rusiei care a avut o prima actiune periculoasa prin Nikita Barishnikov, presiunea constanta aducand eseul in minutul 52 cand talonerul  Mikhail Gracev a culcat balonul in terenul nostru de tinta.
 
Stejareii au incercat sa revina pe final si un mol rulat perfect a dus la eseul lui Dragos Ser, transformat de Luca Nichitean, la ultima faza a partidei Timur Maslov concretizand o lovitura de pedeapsa care a stabilit rezultatul intalnirii, Rusia-Romania 27-14.
 
Dupa acesta infrangere, in ultima partida din cadrul Rugby Europe U18 Trophy, Stejareii vor juca pentru medaliile de bronz cu echipa perdanta in semifinala dintre Germania si Olanda.

2,617 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nick 12 aprilie 2017 at 11:44

  Doresc sa mentionez ca nu am pretentia de a dicta FRR ceea ce trebuie facut cu rugbyul de la juniori si nu numai; nu sunt un fost rugbist, nici nu detin experienta in managementul sportiv, sunt doar un fan al rugby-ului de mic copil. Astfel:

  Situatia rugby-ului la juniori U20, U18 este fara de viitor -sub aceasta forma/strategie, staff etc. Meciul de ieri a fost de ne iertat, umilitor, ca de altfel toate meciurile ale Oaks U20, Oaks U18 in competitiile europene de sub umbrela Rugby Europe practic singurele la care juniori dau fata cu echipe adverse unde se „masoara” nivelul, gradul de asimilare al stiintei jocului ale viitorilor jucatori care in 3-6 ani vor face pasul spre seniorat.

  Oaks U18 in prima parte al meciului spre finalul ei, au incasat 2 eseuri, in care practic adversari inaintau cu balonul in brate 60-70 m fara ca un stejarel sa-i dea un placaj ca la manual; practic acesti copii, in loc sa opreasca avansarea adversarului cu balonul in brate, practic alergau cu ei la brat, parca se sustineau de brat si „sustineau” alergarea adversarului avand balonul in brate. Asa sau primit cele 2 eseuri pe final de first half. Calificarea in finala sa jucat in aceste doua situtatii/faze.
  Asa ceva nu este permis, este de ne iertat, este umilitor de-a dreptul.

  Vreau sa vad o dorinta de a schimba ceva legat de rugby-ul juvenil. O strategie, plan, tactica, al FRR, orice … doar sa pot observa ca se doreste cu adevarat performanta, trofee in rugby-ul juvenil. Rugby-ul romanesc are nevoie de juniori care performeaza la acest nivel, ca echipa si individual. Sa ne spuna FRR, unde sunt si ce fac, cum o duc -rugbistic vorbind, juniori care jucau in 2008-2010 de la Oaks U20, Oaks U18 !? si juniori care erau in 2012-2015 la Oaks U20, Oaks U18 !? Va spun eu … e o mare diferenta, uriasa.

  Cred ca este nevoie de o viziune, strategie unitara, comuna a juniorilor intre cluburile care au si pot oferi copii de valoare si ceea ce isi doreste pe acest plan FRR; e nevoie de un staff/echipa de specialisti in rugby-ul juvenil la FRR care sa impuna o gandire comuna la aceste cluburi ce pot oferi perspective benefice rugbyului juvenil; si nu ca pana acum un staff instabil la Oaks U20, Oaks U18 care colindau tara in lung si lat, prin cantonamente in care copii nu aveau prea multe partide jucate, doar cel mult 3-4 pe an, ca Oaks U20, Oaks U18. Mult prea putin pentru a spera la performanta.

  Oaks U20, Oaks U18 are nevoie de un staff stabil, pe mai multi ani, bine pregatiti mai ales in psihologia sportiva juvenila, o echipa ceva mai complexa (abilitati pe atac, aparare, tehnica individuala, un plan de nutritie in special pe masa musculara, etc) alaturi de meciuri mult mai multe ca pana acum; FRR poate prin parteneriate/colaborare cu federatiile din Wales, Scotland, France, South Africa sa organizeze niste competiti pentru ca Stejareii sa poata acumula experienta; World Rugby permite astfel de intelegeri/colaborari intre Unions. Sigur ca ele pot costa si poate ceva mai mult decat costa actuala stategie al FRR la juniori; dar pana acum aceasta „reteta” de 8 ani nu mai produce roade, deloc … atunci trebuie re-gandit un nou plan, o strategie mai inteligenta care sa ne perimita sa obtinem performanta, trofee la Oaks U20, Oaks U18.

  Noi, fani, nu mai avrem sa traim umilinta pe care jocul juniorilor nostri ne ofera in jocul lor, cu siguranta ca nici Stejareii nici FRR nu isi doresc acest lucru, atunci schimbati ceva in acest sens, ori in cele mai de sus.

  Ii doresc FRR inspiratia, inteligenta si linistea de care are nevoie pentru a reorganiza un plan care sa ne faca pe noi toti mai bucurosi prin evolutiile juniorilor nostri cu performantele si trofeele prin care Oaks U20, Oaks U18 trebuie sa ne ofere.

  Va doresc mult Succes!

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. Nick 13 aprilie 2017 at 10:12

  Sa ne uitam care este nivelul la care se joaca rugby de la juniori; echipa Frantei. https://twitter.com/FFRugby/status/852188321119821826 Alte echipe nu sunt prea departe de ceea ce joaca France, cum ar fi Georgia.

  Oaks U20, Oaks U18 cand va avea un astfel de joc !?

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

Leave A Response