Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Saracens – Clermont si Gloucester – Stade Francais in finalele competitiilor europene inter-cluburi

24 aprilie 2017 CHALLENGE CUP, CHAMPIONS CUP

In urma disputarii semifinalelor celor doua competitii europene inter-cluburi, Saracens si Clermont se vor intalni in premiera in finala European Rugby Champions Cup, in  timp ce pentru trofeul European Rugby Challenge Cup ultimul act programeaza tot o disputa anglo-franceza intre Gloucester si Stade Francais.
 
Pe Aviva Stadium din Dublin, campionii en-titre, Saracens au invins pe Munster cu rezultatul de 26-10 si astfel vor avea sansa sa-si apere titlul cucerit in urma cu un an in finala programata la Edinburgh pe Murrayfield Stadium.  Prima repriza a fost una echilibrata cu un joc incrancenat din care a rezultat marcarea a trei lovituri de pedeapsa, doua izbutite de Owen Farrell si una de catre Tyler Bleyendaal.
 
In partea secunda Saracens si-a impus jocul si s-a desprins cu eseurile jucatorilor Mako Vunipola si Chris Wyles, ambele transformate de Owen Farrell care a mai marcat din alte doua penalitati, pe final Munster reusind o incercare pentru statistica jocului prin CJ Stader.
 
Asa cum se anunta partida Clermont-Leinster a fost una spectauloasa si dramatica in acelasi timp, iar daca francezii au inceput in forta cu doua eseuri marcate in 15 minute, autori Paceli Yato si David Strettle pentru ca la pauza sa conduca cu 15-3, in partea secunda aspectul jocului s-a schimbat radical, irlandezii fiind aproape de a da lovitura pe stadionul din Lyon.
 
Jonathan Sexton  a concretizat trei tentative de tinta iar apoi Garry Ringrose a facut o cursa spectaculoasa de aproximativ 60 de metri pentru un eseu al francizei irlandeze, Camille Lopez insa s-a aflat intr-o zi de gratie si a marcat din doua dropgoluri si o lovitura de pedeapsa, astfel ca Clermont s-a impus cu rezultatul de 27-22 si va fi prezenta in finala Champions Cup.
 
Prima semifinala din Challenge Cup le-a opus pe La Rochelle si Gloucester, echipa engleza reusind prima victorie pe terenul liderului din Top 14 in acest sezon. Billy Burns a marcat toate punctele lui Gloucester, un eseu, o transformare si trei lovituri de pedeapsa, rezultatul final fiind La Rochelle-Gloucester 14-16.
 
Cealalta finalista din Challenge Cup va fi Stade Francais care a trecut dramatic de Bath, rezultat 28-25, dropgolul victoriei reusindu-l  Jules Plisson in minutul 80. La ultima faza a partidei George Ford a avut sansa egalarii, respectiv de a duce partida in prelungiri insa a trimis balonul din lovitura de pedeapsa pe langa buturile parizienilor.
 
Programul celor doua finale este urmatorul:
European Rugby Challenge Cup:
12 mai 2017, Murrayfield, Edinburgh: Gloucester-Stade Francais
European Rugby Champions Cup:
13 mai 2017, Murrayfield, Edinburgh: Saracens-Clermont

FOTO: Billy Stickland/Inpho
Articol scris de Marius Raczek

 

2,507 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Nick 24 aprilie 2017 at 14:20

    Sunt foarte revoltat ca rugby-ul romanesc nu are, nu impune un interes national al rugby-ului, acela de a juca in permanenta in Challenge Cup, iar prin performanta sa intram in Champions Cup.
    Challenge Cup, sigur prin preliminari, Continental Shield, play-offs, Rusia de ce o are (2 teams) iar mai nou il vor avea si Georgia, care din toamna vor fi acceptati si ei in competitie. Sa vedeti voi apoi cand un club romanesc va mai juca in Challenge Cup, va deveni un vis, iar Champions Cup un vis interzis.

    Rugby-ul romanesc are nevoie ca de aer, ca cluburile sa joace in Challenge/Champions Cup daca ne dorim evolutie, dezvoltare atat pe orizontala cat si pe verticala a rugby-ului; prin nr. de cluburi, SuperLiga, Juniori, Stejari, Fani, Sponsori.

    A juca in Challenge/Champions Cup trebuie sa devina un interes national altfel rusi si georgieni ne vor bloca, si atunci ADIO.

Leave A Response