Tuesday 04th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Scoala Gimnaziala “Gheorghe Dibos” din Manesti va reprezenta regiunea de Sud la Gimnaziada rugby-tag

25 aprilie 2017 RUGBY SCOLAR

Sambata, 22 aprilie, pe stadionul Municipal din Campulung, judetul Arges a avut loc Gimnaziada la rugby-tag, regiunea de Sud. Astfel, reprezentanta regiunii la etapa finala nationala este Scoala Gimnaziala “Gheorghe Dibos” din Manesti, judetul Prahova. Competitia va avea loc in perioada 18-21 mai 2017 in Gura Humorului, judetul Suceava.

La competitia de la Campulung au participat sase scoli gimnaziale si un numar total de 72 de elevi dintre care 24 fete. Partidele au fost arbitrate de catre Lucian Ravar si Florin Bonea.

La tragerea la sorti echipele au fost impartite astfel:
Grupa A:
1. PRAHOVA: Scoala Gimnaziala “Gheorghe Dibos”, Manesti (Profesori: SUDITU Emanuel Gheorghe)  6 puncte;
2. ARGES: Scoala Gimanaziala Nr. 1 “Mioarele”, Matau (Profesor: MIRITA Gabriel Viorel)  3 puncte (-1).
3. TELEORMAN: Scoala Gimnaziala “Grigore Dimitrie Ghica”, Peretu (Profesor: FISCU Panait Ninel) 3 puncte (-3);
Rezultate: PRAHOVA 7-4 TELEORMAN; ARGES 4-5 PRAHOVA si TELEORMAN 5-5 ARGES.

Grupa B:
1. DAMBOVITA: Scoala Gimanaziala Nr. 4 “Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa (Profesori: IVASCU Dragos si DOBRE George Valentin) = 6 puncte;
2. GIURGIU: Scoala Gimnaziala Nr. 1 Marsa (Profesor: FLORESCU Valentin) = 4 puncte;
3. CALARASI: Scoala Gimanaziala Nr. 3 Chirnogi (Profesor: COARNA Ionut Daniel) = 2 puncte;.
Rezultate: DAMBOVITA 7-2 CALARASI; GIURGIU 7-9 DAMBOVITA si CALARASI 5-7 GIURGIU.

Semifinale: PRAHOVA 10-4 GIURGIU si DAMBOVITA 4-2 ARGES.
Finala mica (locurile 3 si 4): ARGES 8-4 GIURGIU.
Finala mare (locurile 1 si 2): PRAHOVA 9-5 DAMBOVITA.

“Le multumesc organizatorilor acestei etape regionale de la Campulung din judetul Arges, inspectorilor si profesorilor de Educatie Fizica si Sport din regiunea de sud care prin multa munca si pasiune au reusit sa creasca calitatea jocului de rugby-tag” a declarat Florin Bonea, reprezentantul Departamentului Dezvoltare Muntenia Sud al FRR.

“Dupa o deplasare lunga de peste o suta de km si cu trezit de la ora 5 dimineata elevii mei si-au depasit conditia de novici intr-o competitie de un asa nivel. Tin sa ii felicit din tot sufletul pentru daruire si ambitie, sper sa nu ne oprim aici. Felicit organizatorii etapei regionale de la Campulung Muscel si adversarii pentru felul in care s-au implicat, nu in ultimul rand FRR prin reprezentantii sai Ravar Lucian si Bonea Florin”, a declarat profesorul  Emanuel Gheorghe Suditu.

La finalul competitiei toate unitatile de invatamant participante au primit diplome din partea Inspectoratului Scolar Arges si Federatiei Romane de Rugby. Primele trei echipe calasate au primit balon si cupa, iar 16 elevii cei mai meritorii dintre care 8 fete au primit diplome din partea FRR.

Multumiri partenerilor: Inspectoratului Judeatan Scolar Arges, reprezentat de inspector Liliana Stanica; Scoala Gimnaziala “MIHAI TICAN RUMANO”, Berevoesti (reprezentant Rugby-Tag Arges, Ceapraz Florin); Primaria Municipiului Campulung Muscel; Primaria Berevoiesti; Clubul Sportiv Muscelul; Scoala Gimnaziala “Nanu Muscel”, Campulung; MUSCEL TV;www.sportinmuscel.ro; RADIO MUSCEL FM; RADIO GALAXY si RADIO KISS FM pentru sustinerea acordata in dezvoltarea tinerilor rugbysti.

2,679 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response