Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

La Bucuresti, pe 4 mai, va avea loc un curs World Rugby Level 1 pentru preparatori fizici

27 aprilie 2017 INTERN

Federatia Romana de Rugby in colaborare cu World Rugby va organiza in data de 4 mai 2017, la Bucuresti, un curs Level 1 pentru formarea preparatorilor fizici. Acesta va avea loc in sala de conferinte a Federatiei Romane de Rugby, de pe Bd. Marasti nr. 18-20, programul urmand a fi anuntat ulterior.

Cursul este gratuit si se adreseaza celor care au terminat Facultatea de Educatie Fizica si Sport sau cursuri de pregatire fizica si fosti sportivi sau antrenori care doresc sa se converteasca catre partea de pregatire fizica.

„Este un curs la care asteptam pe toata lumea care doreste sa se initieze in pregatirea fizica specifica rugbyului, indiferent de varsta. Ne propunem sa aratam lucrurile de baza, pasii care trebuie facuti pentru a avea o pregatire fizica de succes, cum sa iei un copil, un junior si sa il verifici. Personal, eu imi propun de la acest curs identificarea viitorilor preparatori care ar putea lucra cu loturile nationale de juniori si implementarea unui program de pregatire fizica in cluburile de copii si juniori. Este un curs important pentru mine, doresc sa impartasesc tuturor din cunostintele acumulate pana acum si sper sa fie cat mai multe persoane interesate”, a declarat Florin Tasca, educator World Rugby Level 2 din 2011.  

Florin Tasca este preparator fizic la Federatia Romana de Rugby din 2009 si colaborator pe partea de pregatire fizica al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman din 2015. Este absolvent al Setanta College din Irlanda, una dintre cele mai renumite academii de formare de preparatori fizici, avand printre altele in CV si un intership de 11 saptamani la Saracens.

Cursul va avea o parte teoretica si una practica, iar lectori vor fi educatori certificati World Rugby: Bogdan Muntean, Florin Tasca si Daniel Mitrea.

Inscrierile se fac pe baza de CV, la adresa bogdan.muntean@frr.ro, data limita fiind 3 mai, ora 16:00.

2,560 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response