Saturday 08th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Mamuka Gorgodze si-a anuntat retragerea din echipa nationala a Georgiei

Mamuka Gorgodze este cu siguranta un nume care nu necesita prea multe explicatii, fiind jucatorul in jurul caruia Georgia a crescut enorm in ultimii ani. Zilele acestea, uriasul ce joace pe postul de linia a treia si-a anuntat retragerea din echipa nationala urmand sa-si continue activitatea doar la nivel de club.

S-a nascut pe 14 iulie 1984 iar prima echipa pentru care a evoluat a fost Lelo Tbilisi. La numai 18 ani a debutat pentru Georgia intr-o partida impotiva Spaniei, iar  in 2005 a semnat un contract cu Montpellier, la echipa din Top 14, Mamuka Gorgodze  evoluand pana in 2014, cu 168 de prezente pe teren dupa care a trecut la Toulon unde se afla si in prezent.

Cele mai mari satisfactii cu siguranta le-a avut alaturi de echipa nationala a Georgiei pentru care a adunat 71 de selectii si a marcat 26 de eseuri fiind liderul topului la acest capitol. Mamuka Gorgodze a fost prezent la 3 editii ale Cupei Mondiale si asa cum o declara cel mai placut moment a fost desemnarea ca jucator al meciului in partida cu Noua Zeelanda din 2015.

A cucerit de opt ori titlul de campion in competitia Rugby Europe Championship (fosta Cupa Europeana a Natiunilor) iar din 2011 pana in 2016, fara exceptie a fost desemnat cel mai valoros jucator de rugby din Georgia. Impotriva Stejarilor a evoluat de 13 ori si a marcat patru eseuri.

In momentul anuntului retragerii din echipa nationala, Mamuka Gorgodze a tinut sa multumeasca sustinatorilor Lelos in acelasi timp spunand ca isi doreste sa vada Georgia in Six Nations alaturi de o calificare in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din 2019.

 

Foto: Daniel Nechita Photographer
Articol scris de Marius Raczek

2,395 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response