Sunday 25th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

S-au stabilit Grupele Cupei Mondiale din Japonia 2019. “Obiectivul nostru este sa mergem ca Europa 1”, spune antrenorul Howells

10 mai 2017 First XV

Miercuri, 10 mai, in orasul japonez Kyoto, a avut loc tragerea la sorti pentru stabilirea grupelor de la Cupa Mondiala de Rugby din 2019.  Aflata in plin proces de calificare la aceasta competitie, Romania poate ajunge in Grupa A sau B, in functie de felul in care va obtine biletul pentru Japonia.

Astfel, daca vom fi Europa 1, adversarele Stejarilor vor fi Irlanda, Scotia,  Japonia si castigatoarea barajului de calificare.
Daca vom fi castigatoarea barajului de calificare, adversarele Stejarilor vor fi Irlanda, Scotia, Japonia si Europa 1.
Daca vom fi castigatoarea turneului de calificare, adversarele Stejarilor vor fi Noua Zeelanda, Africa de Sud, Italia si Africa 1.

In acest moment, Romania se afla pe primul loc in Rugby Europe Championship, competitie care o poate propulsa direct la competitia din Japonia, calificarea urmand sa se decida in urma rezultatelor cumulate tur-retur sezonul 2016-2017 si 2017-2018.

“Obiectivul nostru este de a ne califica din postura de Europa 1, acesta a fost gandul cu care am pornit la drum in aceasta editie a Rugby Europe Championship. Grupa A, in care avem sanse mari sa ajungem, este o grupa buna, care ne da posibilitatea sa obtinem rezultate promitatoare, acele doua victorii care ne pot asigura calificarea directa la editia din 2023. Este greu de spus in acest moment care dintre adversarii pe care ii vom intalni sunt mai accesibili, insa pana in 2019 mai este mult de construit. Cred ca sansele vor fi egale, pentru ca intr-o astfel de competitie este extrem de importanta ordinea meciurilor,  cat vom avea de calatorit intre partide si, mai ales, cat de repede se vor recupera jucatorii. De asemenea, turneul pe care il vom efectua in iunie in Japonia, unde vom intalni pe una dintre posibilele adversare la Cupa Mondiala, este extrem de bine venit. Este important ca jucatorii sa ia contact cu civilizatia nipona, sa se adapteze cat mai bine la ce vor gasi acolo, sa iasa din starea de confort data de meciurile jucate acasa. In plus, vom avea astfel contact si cu publicul japonez, cu atmosfera care va fi la meciurile de la Cupa Mondiala.”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Grupele de la Cupa Mondiala de Rugby din 2019:

Grupa A
Irlanda, Scotia, Japonia, Europa 1 si Castigatoarea Barajului de calificare

Grupa B:
Noua Zeelanda, Africa de Sud, Italia, Africa 1, Castigatoarea turneului de calificare

Grupa C:
Anglia, Franta, Argentina, America 1, Oceania 2

Grupa D:
Australia, Tara Galilor, Georgia, Oceania 1, America 2

Romania se poate califica la Cupa Mondiala din 2019 in urmatoarele situatii:
– daca ocupa primul loc in Rugby Europe Championship 2016/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Rugby Europe Championship 2016/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa si Tonga)
– daca se impune in turneul de recalificare, la care vor mai participa o echipa din America, una din Africa si una din Asia/Oceania.

7,975 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

 1. Nick 10 mai 2017 at 14:29

  Grupa D
  Australia
  Wales
  Georgia
  Fiji
  Canada/USA

  Grupa A
  Ireland
  Scotland
  Japan
  Romania
  Tonga

  Să vedem așa: o analiză a unui fan.

  Grupa A este o grupa bună, frumoasă, interesantă. Partea bună in această grupă este faptul că de loc. 2 și loc. 3 nicio echipă nu e sigură de ea. Atât pentru loc. 2 și 3 se vor lupta 4 echipe; Scotland, Japan, Romania, Tonga unde fiecare echipă are șansa ei și posibilitatea ei.
  Stejari sunt intr-o grupă in care se poate face performanță, se poate obține un succes extraordinar, un loc. 2 sau loc. 3 ar ajuta foarte mult rugby-ul românesc. Observând jocul nostru și rezultatele noastre cu aceste echipe, multe secrete a acestora pentru noi nu sunt atât de multe.

  Ce șanse sunt pentru loc. 2 sau 3 ?

  Stejari cu o evoluție pe care au avut-o in RWC 2011 contra Scotland, 24 – 34, meci pierdut in ultimele 10 min. , mă face să aspir la o victorie. Meciul cu Tonga, bilantul este de 1 – 1, o victorie și o infrangere – in meciuri test, deci o victorie este posibilă. Meciul cel mai dificil va fi cel cu Japan, echipa gazdă, suportul fanilor, tribune pline, vor da si ultima picătură de energie pentru a câștiga. Evoluția Stejarilor contra Japan a fost de fiecare dată bună si foarte bună, in meciuri test noi am câștigat ultima dată in 2004 25 – 10, tot in 2004 am bătut Italy 25 – 24, in 2005 și 2006 Stejari au mai jucat cu Scotland 19 – 39 și 48 – 6, cu Ireland 43 – 12 și France 14 – 62 (de ce ani 2000 !? practic Stejari in 2006 este ultimul an in care au mai jucat cu o natiune majoră, Tier 1, un meci test) din 2007 am fost puși să jucăm in Nations Cup. In 2012 cu Japan 23 – 34 și in 2014 13 – 18, in 2013 cu Tonga 19 – 18 și in 2015 16 – 21. Un rezultat aparte este cel cu Samoa, 32 – 24, in 1989. Acestea sunt rezultatele. Cred că in grupa A din play-offs va veni Tonga, nu vad ca fiind Fiji sau Samoa.

  Având in vedere ultimul an de evoluție a Stejarilor și al adversarilor din Grupa A nu greșim cu nimic dacă ne stabilim ca obiectiv 3 victorii: Scotland, Japan, Tonga. Cu o particularitate evoluția Scotland care in Six Nations, 2017, au avut ceea mai bună evoluție din istoria comtetiției in acest format, acesta este si motivul pentru care sunt in a doua grupă valorică, fiind pe loc. 5 in WR rank cel mai bun din istorie, dacă ar fi batut England si castigand Tripla Coroana ar fi devenit cap de serie in locul Ireland, pana in sept. 2019 mai este timp, 2 ani si 4 luni, vom vedea care vor fi evolutiile acestei echipe. Aât ea cât și Japan au schimbat staff-ul, echipa de antrenori.
  Stejari in 10 iunie vor juca cu Japan, pe terenul niponilor, o victorie a noastră este posibila si un test util in pregatirea meciului de la cupa mondială.

  Sunt bucuros că Georgia este intr-o grupă a morții, pentru ea, grea. Loc. 3 nu le este la indemână. Au primit ce au meritat. Peste Fiji nu vor putea trece.

  Este important ca Stejari, Oaks, sa câștige REC 2018, este bine să batem tot in următoarea editie REC 2018, trebuie sa batem si Georgia la ei acasa; ultima data a fost in 2002 31 – 23 și in 2003 19 – 6 pentru Stejari la Tibilisi. Meciuri grele vor fi cele cu Spania la ei acasa, si cu Rusia, mai ales acum cand au doua echipe in Challenge Cup 2017-2018. Sunt meciuri grele, la care Stejari, Oaks poate să obțină victorii.

  Stejari ca Europe 1, vom avea la dispozitie 1 an si jumătate sa pregatim bine de tot RWC 2019. Locul 3 in Grupa A ne este accesibilă, este important sa-l obtinem pentru viitorul rugby-ului românesc.

  O veste tristă, de ce nu o publicați si pe aceea !? este faptul că World Rugby au schimbat regula 8 privind eligibilitatea jucătorilor. Decizie care nu este in favoarea noastră: http://www.worldrugby.org/news/245382

  politica de aduce jucatori straini in SuperLiga va avea de suferit, de la 3 ani se trece la 5 ani din 31 dec. 2020, iar echipa U20 nu mai poate fi folosita ca urmatoarea echipa nationala reprezentativa, din 1 ian. 2018.

  Cineva de pe un forum al fanilor, romanesc, spunea ca il vom aduce la varste mai mici, mai tineri … serios cum asa !? Un copil de 17-18 ani sa vină de la mii. de km departare sa joace in Romania !? … cine ar lasa un copil singur fara familie !? ar trebuie sa fie insotit daca nu de toata familia cel putine de o parte a acesteia, unde pt. un club din SuperLiga vor fi cheltuieli uriase, Cine le va suporta !? Fani de pe forum !? Si daca ar fi asa, jucatori tineri de 17, 18, 20 de ani U20 trebuie ca noi sa avem un campionat intern pt. aceasta varsta, ori la cum se prezinta acum este o rusine. Jucatori trecuti de 20 de ani, 22-23 ani pot fi folositi doar dupa 5 ani, deci la 27-28 ani dar pt. cat timp 2-3 ani. Mult prea scurt ca să fie rentabil d.p.v. sportiv, financiar.

  Solutia ar fi sa schimbam legislatia interna al cetateniei, unde sa fie oferita dupa 3-4 ani de sedere permanenta. Legislatia sportiva se subordoneaza legislatiei generale/cetateniei, e un raport de logica, logica jurudica.

  O alta solutie ar fi o strategie inteligenta pentru juniori nostri.

  Stie FRR ce are de facut. Mult succes va doresc.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

Leave A Response