Friday 23rd August 2019,
Federatia Romana de Rugby

Romania va intalni Brazilia pe 24 iunie, la Bucuresti

11 mai 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va disputa trei meciuri test in luna iunie a acestui an. World Rugby, forul care conduce rugbyul mondial a anuntat oficial ca pe 24 iunie, Romania va intalni, in premiera, Brazilia, meciul urmand sa aiba loc la Bucuresti.

Viitorii adversari ai Stejarilor evolueza in Americas Rugby Championship, competitie in cadrul careia, in 2016 obtineau prima victorie in fata unei echipe din esalonul 2 valoric, dupa ce invingeau Statele Unite cu 24-23. Anul acesta, Brazilia a terminat pe locul 4 turneul la care mai participa Statele Unite ale Americii, Argentina XV, Uruguay, Canada si Chile.

Tot in luna iunie, Stejarii vor avea doua meciuri in cadrul unui turneu international care va avea loc in Asia si America de Nord. Astfel, elevii lui Lynn Howells vor intalni Japonia, pe 10 iunie, la Kumamoto, si pe 17 iunie, Canada, la Edmonton.

Pana in acest an, luna iunie era luna dedicata turneului World Rugby Nations Cup, ce avea loc la Bucuresti din 2007, competitie pe care Romania a castigat-o de patru ori, in 2012, 2013, 2015 si 2016. World Rugby a decis schimbarea formatului turneului, astfel ca in iunie 2017 acesta va avea loc in Uruguay, la Montevideo, urmand as participe Namibia, Rusia, Spania, Argentina XV, Emerging Italy si tara gazda, Uruguay.

“Acest meci test cu Brazilia va fi unul foarte interesant pentru ca este o echipa care a crescut mult in ultimii ani. Noi vom veni dupa cele doua meciuri jucate in Japonia si Canada si vom fi nevoiti sa folosim un alt lot de jucatori. Vom avea astfel ocazia sa vedem multi dintre jucatorii tineri care au avut evolutii foarte bune in SuperLiga, va fi o sansa pentru ei pentru a se integra in sistemul echipei nationale. Meciurile cu adversari noi sunt bune pentru ca iti ofera posibilitatea de a te adapta rapid stilului de joc pe care il practica, de a gasi solutii la ceea ce joaca.”, a declarat antrenorul Lynn Howells.

Romania se afla pe locul 16 in ierarhia World Rugby, in timp ce viitoarele adversare ocupa locul 11 – Japonia, locul 22 – Canada si locul 31- Brazilia.

 

 

4,636 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nick 11 mai 2017 at 12:12

  Mai bine jucam cu Barbarians, meritam acest joc.

  Nu sunt incantat de acest adversar. Decât aceasta echipa stateam doar cu 2 meciuri in aceasta vara, ori o selectionata Wales exclusiv din jucatori PRO 12 sau Hong Kong. Această ultima echipă e in Asia Top 3 (Japan, Hong Kong, Korea), Hong Kong de ani buni face rezultate transe cu Japan chiar daca Japan foloseste a „doua” echipa, rezervele.

  World Rugby in ultimul timp, 3-4 ani, ne defavorizează și asta in mod continuu, in schimb sustine ne meritat echipa Italiei, USA, Canadei, Georgiei prin adversarii pe care le ofera acestor echipe.

  Pentru mine este clar că in CEO World Rugby avem niste „prieteni” , vezi schimbarea regulei 8; degeaba il avem pe Hararambie si pe Morariu ca nu pot face mare lucru. Stam prea mult „drepti” la comanda lui World Rugby.

  Din 2006 Oaks nu a mai jucat cu nicio echipa majora, Tier 1. Shame World Rugby.

 2. Filip 19 mai 2017 at 18:19

  Am ajuns sa jucam cu tari de lumea 3-a in rugby in loc sa invatam de la cei mai buni ca noi. Trist dar adevarat. Hai Romania!!!

Leave A Response