Friday 29th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

La Edinburgh se decid castigatoarele competitiilor continentale inter-cluburi

Cele doua competitii continentale inter-cluburi, European Rugby Champions Cup, respectiv European Rugby Challenge Cup isi vor cunoaste castigatoarele dupa finalele gazduite de stadionul Murrayfield din Edinburgh, tot acolo avand loc in premiera si disputarea trofeului Continental Shield.

Castigatoarea European Rugby Challenge Cup o vom afla chiar astazi, in finala urmand sa se intalneasca Gloucester si Stade Francais, un ultim act al competitiei inedit, cu englezii de doua ori castigatori ai trofeului, in 2016 si 2015, in timp ce parizienii desi au mai disputat partida decisiva au pierdut de fiecare data atat in 2011, cat si in 2013.

Cele doua echipe s-au mai intalnit o singura data si atunci succesul a revenit francezilor , cum in competitiile interne in care evolueaza Gloucester a terminat pe pozitia a noua, iar Stade Francais pe locul sapte, acesta finala reprezinta pentru invingatoare si o prezenta in urmatoarea editie a European Rugby Champions Cup.

Si finala celei mai importante competitii europene , Champions Cup va avea ca protagoniste echipe din Anglia, respectiv Franta, fata in fata urmand sa se afle campionii en-titre Saracens si Clermont, cu londonezii care au in palmares trofeul cucerit sezonul trecut in timp ce galben-albastrii au doua finale pierdute in 2013 si 2015, ambele in fata aceluiasi adversar, Toulon.

Saracens si Clermont s-au intalnit pana in prezent de sapte ori, cinci victorii revenind francezilor. Ultimele trei confruntari au avut loc in editia 2014-2015, in faza grupelor fiecare echipa impunandu-se pe propriul teren pentru ca apoi sa se reintalneasca in semifinale cand  victoria a revenit lui Clermont(13-9)  cu eseul lui Wesley Fofana si a loviturii de pedeapsa concretizate de Brock James in minutul 72.

Pentru prima data in acest sezon castigatoarele partidelor din Play-Off-ul de calificare pe tabloul principal al editiei 2017-2018 din Challenge Cup vor disputa o finala care va desemna campioana Continental Shield, trofeul urmand sa si-l dispute doua reprezentante ale Rusiei, Yenisey Krasnoyarsk si Krasny Yar.

Programul finalelor de pe Murrayfield Stadium din Edinburgh:
12.05.2017, Finala Challenge Cup: Gloucester-Stade Francais (ora 22:00)
13.05.2017, Finala Continental Shield: Yenisey Krasnoyarsk-Krasny Yar (ora 14:00)
13.05.2017, Finala Champions Cup: Clermont-Saracens (ora 19:00)

Articol scris de Marius Raczek

2,151 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response