Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Intalnire inedita la Toulouse intre Stejarii care joaca in Franta si oficialii Federatiei Romane de Rugby

14 mai 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va sustine in luna iunie trei meciuri test, cu Japonia (10 iunie), Canada (17 iunie) si Brazilia (24 iunie), partide pentru care Stejarii se vor reuni la sfarsitul acestei luni. Insa pana atunci, acestia au avut o intalnire inedita sambata, 13 mai, la Toulouse. Jucatorii romani care evolueaza in Franta s-au intalnit in cadrul unui pranz festiv cu Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, si Florin Matei, secretarul general al forului de specialitate.

Momentul a fost cu atat mai inedit cu cat Stejarii au participat la pranzul festiv impreuna cu familiile lor.

“Este un demers absolut normal pentru ca toti stim ca fiecare sportiv care face performanta este sustinut si incurajat prima data de familie, de cei care ii sunt tot timpul alaturi. A fost important pentru noi sa cunoastem sotiile si prietenele baietilor nostri, sa le intalnim aici, in Franta, unde locuiesc, unde isi duc viata, sa le multumim ca avem sprijinul lor. Jucatorii cand vin sa evolueze pentru Romania, vin din timpul vacantei lor, asa cum se intampla in lunile iunie si octombrie. Acesti baieti fac sacrificii pe care doar familia le stie, isi lasa singure sotiile si copiii in momentele in care au poate cea mai mare nevoie de suportul lor. O viata de sportiv nu este usoara, inseamna mult timp petrecut departe de cei dragi. Imi doresc sa facem tot timpul astfel de intalniri, sa ne cunoastem mai bine, sa vorbim despre probleme pe care le au”, a spus Alin Petrache,

Desi au fost invitati toti jucatorii care evolueaza in Franta, la aceasta intalnire au participat Mihai Macovei, Mihaita Lazar, Ionel Badiu, Ovidiu Tonita, Dragos Dima, Nicolas Onutu, Marius Tincu, Paulica Ion, Marius Antonescu, Vlad Nistor, Andrei Gorcioaia si Otar Turashvili.

“Este un moment frumos ca ne-am intalnit toti, este pentru prima data cand se face asa ceva, cand cei mai importanti oameni din Federatie vin sa ne cunoasca familiile, sa le multumeasca sotiilor si prietenelor noastre ca ne sustin in tot ceea ce facem. M-am bucurat ca a fost o intalnire relaxanta, majoritatea jucam la cluburi care se afla in apropiere de Toulouse, doar Gorcioaia a venit un drum mai lung de la Paris. Ne gandim deja la meciurile din luna iunie, suntem constienti ca va fi un turneu greu, insa avem nevoie de aceste partide pentru a continua sa ne crestem nivelul de joc “, a spus Mihai Macovei.

In zilele urmatoare va avea loc o intalnire si cu Stejarii care evolueaza in campionatul intern.

3,205 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

7 Comments

 1. Nick 14 mai 2017 at 10:30

  I-ati pierdut definitiv pe fratii Ursache !! Pt. noi fani o mare pierdere.

  Efectul pe care Sir Lynn Howells si FRR l-au primit pentru ca acesti jucatori nu au mai fost convocati la echipa. Posibil ca erau prea buni.

  Să ne fie rusine !!!

 2. Nick 14 mai 2017 at 11:05

  Alex Tarus un alt Stejar care v-a ignorat !!

 3. Rugbyfan 14 mai 2017 at 11:07

  Vorbiti in necunostinta de cauza, de fiecare data cand fratii Ursache au lipsit de la echipa nationala a fost pentru ca asa au ales ei, au ales sa ramana la echipa de club. Este foarte greu pentru jucatorii din Franta sa se alature nationalei deoarce echipele lor de club au meciuri in februarie-martie respectiv in noiembrie si ei mereu sunt prinsi intre echipa de club si nationala.

 4. Nick 14 mai 2017 at 14:32

  Afirmațiile d-voastră nu are nicio bază; unde sunt declarațiile publice, mass-media a fraților Ursache că „așa au ales ei a rămâne la echipele de club” … că au fost convocați (dacă au fost cu adevărat, FRR a trimis solicitarea scrisă cluburilor !?) , iar argumentul că cluburile franceze, indiferent de ligă (Top 14, PRO D2, Federal 1) sunt „nesimtite” e falsă; de ce Georgia cand au convocat jucatori din Franta au venit toti !? Pt. că cluburile franceze nu au vrut … :)))

  Personal am o bănuială: există tensiuni intre FRR si unii jucători, Oaks, sper să nu fie nimic adevărat. La această meeting de „taină” de ce au lipsit frații Ursache, Alex. Tarus etc. !? mai sunt etape de jucat ::))) !!?!

 5. Fan 14 mai 2017 at 14:39

  Alexandru Tarus joaca in Anglia (Sale Sharks)

 6. Nick 14 mai 2017 at 15:01

  Alex. Tarus. d-ule … va juca din sezonul viitor, din septembrie. Deci … !? nu ține … ::)))

  Adevărul despre acest meeting este altul, va exista si o discutie cu Oaks din SuperLiga, și nu unul de socializare cu familiile Stejarilor … —-> e marketing .

  Motivul: eu zic că FRR a gândit bine, Well done !

  Stejarii in meciurile de luna viitoare, meciuri test, le va aborda cu 3 echipe diferite; va exista un nucleu de jucători pt. cele 3 echipe, iar in proportie de 70%-80% ehipele vor fi diferite. In meciul cu Japan va fi o echipă puternica, experimentată, valoric sportiv superior, iar o altă echipa cu Canada relativ valoric apropriat cu cea prima, și meciul de acasa doar cu cei din SuperLiga ce au perspective bune. E foarte greu să faci recuperarea jucatorilor ce vor evolua cu Japan si acelas lot sa faca rezult bun cu Canada, ai meciul in mai putin de 7 zile, iar zborul peste Pacific e peste 14 ore .

  Deci este nevoie de discutie intre unii Stejari si staff-ul FRR, pt. ca unii jucatori sa inteleaga toate aspectele din acest turneu in Asia si America de Nord.

 7. Rugbyfan 14 mai 2017 at 18:00

  Cu siguranta nu a fost nimeni exclus si nu a fost vorba de nici o “discutie secreta”, daca se dorea secreta sigur nu ati fi aflat de aceasta intalnire. Cat despre Alex Tarus, el nu mai este in Franta in acest moment.
  Teoretic ceea ce spuneti vizavi de convacarile la nationala sta in picioare, practic e alta situatie si daca tot ati adus in discutie Georgia probabil stiti ca Gorgodze s-a retras de la echipa nationala si am o vaga banuiala ca echipa lui de club a avut un cuvant de spus cu privire la aceasta decizie(nici macar nu a avut meci de retragere de la nationala, deci a fost o decizie pe moment)

Leave A Response