Monday 10th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Jocul de rugby ajunge si in Colegiile Nationale Militare, sub forma de tag-rugby si apoi de rugby in 7

17 mai 2017 RUGBY SCOLAR

Prezent in unitatile de invatamant sub forma de rugby-tag, sportul cu balonul oval face un pas mare si spre Colegiile Nationale Militare. Astfel, un prim demers a fost facut luni, 15 mai 2017, cand la Colegiul National Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, oficiali ai Federatiei Romane de Rugby si ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman s-au intalnit cu reprezentantii institutiei de invatamant.

Astfel, intalnirea a avut loc intre Mihai Milu reprezentantul COSR, Cristian Almas – reprezentantul FRR si reprezentantii Colegiului National Militar ” Tudor Vladimirescu” din Craiova, Lt. Col.Ovidiu Plopan –  Comandantul Colegiului, Petrescu Zamfir –  Director Adjunct , Oprica Puiu – profesor de educatie fizica si sport, Lt. Col. Nuta Torino – Loctiitorul Comandantului si Plt. Maj. Orbulet Mircea – Comandamentul Comunicatiilor si Informatici.

Subiectul de discutie a fost in jurul planului de masuri cu activitatile care se vor desfasura pentru implementarea jocului de rugby in Colegiile Nationale Militare. Actiunea este gandita pe mai multe planuri, in primul rand urmand a fi stabiliti, pana la inceperea anului scolar 2017-2018, antrenorii si instructorii care pot desfasura antrenamente de educatie fizica cu specific rugby in Colegiile Nationale Militare, incepand cu luna septembrie 2017. Apoi va urma o alta etapa, cea a stabilirii cursurilor de rugby organizate de FRR sau COSR la care pot participa reprezentantii acestor Colegii si stabilirea profesorilor de educatie fizica / antrenorilor sau personalului militar din cadrul acestor institutii care pot participa la cursurile de specialitate. In paralel, se vor constituie echipe reprezentative de rugby cu care se doreste participarea la antrenamente, competitii, evenimente sportiv de profil desfasurate la nivelul MAPN si National.

De asemenea s-a mai discutat despre activitatea in colegiu si modul in care pot fi incurajati elevii militari sa practice rugby.

“Vom incepe cu rugby-tag care va fi practicat in clasele IX-X, dupa care in functie de felul in care elevii si-au insusit jocul de rugby, pentru clasele XI-XII se va implementa varianta clasica de rugby in 7. Ideea introducerii rugbyului in Colegiile Militare a venit in urma deschiderii aratate de reprezentantii acestora, care aprecizaza valorile rugby-ului, valori pe care doresc sa le imprime si elevilor. Le multumim pentru increderea aratata si ii asiguram de tot suportul nostru. In plus, ne exprimam speranta ca in curand vom avea o echipa militara care sa participe la competitiile de profil”, a declarat Cristi Almas, Director Regional de Dezvoltare Muntenia Sud.

Federatia Romana de Rugby si Comitetul Olimpic Roman vor asigura partea de logistica a activitatilor.

2,252 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Nick 17 mai 2017 at 20:23

    In sfârșit ! Bine că se intâmplă. Well done FRR !

    Stau si ma intreb, Steaua si Dinamo ce au facut pana acum, ce au pazit !?

    Să nu imi spuneti ca cei care joaca la Steaua si Dinamo, cetateni romani, nu au si grade militare … !? Un singur exemplu va dau, dar ele sunt mai multe … Csaba Minya Gal este un jucator care are si grade militare, stiu sigur de asta .

Leave A Response