Reactii la disparitia lui Viorel Morariu: „Este o pierdere uriasa pentru rugby. Suntem in doliu”, spune Alin Petrache, presedintele FRR

Rugby-ul romanesc este in doliu. Disparitia lui Viorel Morariu, unul dintre rugbystii de legenda ai ovalului romanesc, a provocat reactii emotionale puternice. Presedinte de onoare al Federatiei Romane de Rugby, „Nea Vio” a fost evocat de cativa oameni de rugby.

„Este o pierdere uriasa pentru rugby, suntem profund indurerati de vestea pe care am primit-o in aceasta dimineata. Parintele spiritual al rugbyului romanesc, care a ramas implicat activ in cresterea si dezvoltarea acestui fenomen atat pe terenul de joc, cat si in afara acestuia, Viorel Morariu lasa un gol insurmontabil in sportul romanesc si international. Suntem in doliu, este greu sa gasim cuvintele care sa defineasca tot ce a facut pentru rugby, dedicatia si pasiunea pe care a pus-o in fiecare discutie si sfat pe care ni l-a oferit, viata inchinata acestui sport.”, a declarat Alin Petrache, Presedintele Federatiei Romane de Rugby.

„In primul rand e o mare pierdere pentru noi, pentru familia rugbyului romanesc, este un om care a facut istorie pentru sportul nostru drag, rugbyul. Ultima data cand l-am vazut l-am simtit destul de nemultumit legat de ce se intampla cu rugbyul romanesc si suferea pentru ca a fost trup si suflet alaturi de acest sport, ii parea rau ca rugbyul in Romania a decazut asa de mult, nu mai este atat de mult in centrul atentiei.  Cea mai frumoasa amintire a mea legata de el ramane perioada cand era presedinte si inainte de meciurile internationale, cand plecam in turneu, venea si participa la anumite momente de pregatire. Ne spunea ca,  fara duritate, daca nu simtim pe pielea noastra contactele dure, nu vom face fata la turnee din Marea Britanie, asa ca faceam intr-un colt al terenului, in 22, tot felul de contacte cu balonul, ca sa ne calim. Nu am sa uit acele momente cand venea la noi, la Snagov. Era pasionat de rugby, stia tot timpul ce se intampla, informatii noi legate de pregatire, era o adevarata enciclopedie. ” , a declarat fostul international Marin Ionescu, presedinte al Asociatiei Internationalilor de Rugby.

„A fost o mare personalitate a rugbyului nostru, care si-a pus amprenta pe o lunga perioada de timp in acest sport. Pentru mine a fost perioada in care mi-am inceput cariera ca jucator si am continuat apoi ca antrenor. Vreau sa punctez faptul ca dansul ne-a marcat cariera tuturor, a unei generatii care a facut performanta pentru Romania. Ne-a fost alaturi in turnee de exceptie, pentru mine, ca jucator, cel mai frumos a fost cel din Irlanda in 1980, cand era managerul echipei, cu Irimescu si Radulescu. A fost un turneu reusit, rezultatele obtinute datorandu-se prezentei dumnealui acolo, in randul nostru. Ca antrenor, imi amintesc ca am participat la cateva turnee impreuna si pentru mine este de neuitat remarca pe care a facut-o la un turneu in Japonia, inainte de Cupa Mondiala din 1987, cand mie, lui Fugigi si lui Theodor Radulescu ne-a spus ca s-a simtit extraordinar. Vorbele lui ne-au facut mare placere, pentru ca era un om exigent la tot ce se intampla in lumea rugbyului, era un perfectionist. E o pierdere mare pentru sportul nostru. Ultima intrevedere pe care am avut-o a fost la Campionatul European U20, cand am schimbat cateva impresii legate de ce se joaca acum si ce m-a frapat, chiar daca varsta pe care o avea era inaintata, era conectat la ce se petrece la nivel de rugby mondial. Sunt trist, ca intreaga lume rugbistica din Romania si din lume, pentru ca sunt foarte multi care l-au cunoscut si apreciat. Dumnezeu sa-l ierte!”, a declarat Mircea Paraschiv.

„Este o pierdere pentru rugbyul romanesc, Viorel Morariu a fost unul dintre cei mai buni jucatori pe care i-a avut Romania, a facut parte din elita rugyului romanesc, a fost presedinte al FRR ani de zile, perioada in care echipa nationala a mers bine. A fost un om care a tinut cu adevarat la acest sport, a facut demersuri pentru multe turnee internationale si cred ca multe din meciurile pe care le jucam cu echipele mari se datorau dumnealui. „, a declarat  Gheorghe Ion.

 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile