Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Antrenorul Lynn Howells a stabilit lotul Romaniei pentru meciurile test din luna iunie. Vezi care sunt cei 28 de jucatori!

30 mai 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va disputa trei meciuri test World Rugby in luna iunie a acestui an. Stejarii vor face un turneu international, in cadrul caruia vor juca cu Japonia, pe 10 iunie, la Kumamoto, apoi cu echipa Canadei pe 17 iunie, la Edmonton, urmand sa revina in tara, unde pe 24 iunie vor intalni, in premiera, Brazilia, meciul urmand sa aiba loc la Bucuresti, pe Stadionul National “Arcul de Triumf”.

In vederea disputarii celor trei partide, antrenorul Lynn Howells a stabilit un loc de 28 de jucatori, din care 16 formeaza pachetul de inaintare si 12 sunt jucatori de treisferturi.

Din jucatorii convocati, cei mai multi provin de la campioana Romaniei, Timsioara Saracens si de la CSA Steaua, fiecare echipa dand cate 6 jucatori, 5 sunt de la CSM Stiinta Baia Mare, 2 de la CSM Bucuresti si unul de la Dinamo. Din jucatorii convocati 7 joaca in Franta si unul in Anglia, in Premiership.

Echipa se va reuni miercuri, 31 mai, urmand ca pe 1 si 2 iunie sa sustina doua antrenamente pe Stadionul “Arcul de Triumf”. Plecarea spre Japonia este programata pentru sambata dimineata.

“World Rugby ne-a ajutat foarte mult cu aceste meciuri pentru ca putem vedea ce inseamna o deplasare atat de lunga, pana in Japonia, putem vedea cum ne adaptam la o diferenta foarte mare de fus orar, la conditiile pe care le vom intalni acolo. Vom juca pe un stadion de Cupa Mondiala, cu echipa pe care o vom avea adversar in grupe, astfel vom putea practic vedea atmosfera si tot ce se intampla in jurul unui astfel de meci intr-o cultura total diferita de cea europeana. Va fi un tur de forta pentru jucatori pentru ca practic in sase zile vom juca pe doua continente diferite. Obiectivul nostru la aceste meciuri test este acela care a fost in toamna, de a creste nivelul jocului pe care il facem si de a le da sansa unor jucatori tineri de a se afirma in echipa nationala. Nefiind aceasta miza de calificare cum se intampla in Rugby Europe Championship, putem conta mai mult pe tineri, sa incercam sa ii ajutam sa isi gaseasca locul in echipa nationala. Am vazut jucatori care promit, ca Iurea, ca Stratila, ultimul reprezinta si una dintre solutiile pe care le vom incerca pe postul de fundas. Este un turneu pe care il vom face fara Catalin Fercu pentru ca el are probleme legate de deplasarea cu avionul, in plus faptul ca vom zbura destul de mult, pana in Japonia, apoi Canada si revenirea acasa, ar pune o presiune in plus pe el. Sunt increzator ca vom face meciuri bune, la fel ca cele din noiembrie si pentru ultima partida din iunie, cu Brazilia, la intoarcerea in tara, lotului initial stabilit i se vor mai adauga cativa jucatori de perspectiva”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.
       
Lotul convocat pentru turneul din luna iunie:
PILIERI: Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Sale Sharks), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Ionel Badiu (Carcassonne)
TALONEURI: Eugen Capatana (Timisoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers), Andrei Radoi (Timisoara Saracens)
LINIA A DOUA: Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Marius Antonescu  (Colomiers), Andrei Iurea (Stiinta Baia Mare)
LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Vlad Nistor (Albi), Mihai Macovei (Colomiers)
MIJLOCASI LA GRAMADA: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo)
MIJLOCASI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)
CENTRI:  Jack Umaga (Timisoara Saracens), Florin Vladut Popa (Timisoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare)
ARIPI: Ionut Dumitru (CSA Steaua), Jack Cobden (CSM Bucuresti), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens)
FUNDASI: Sabin Stratila (CSA Steaua)

Romania se afla pe locul 16 in ierarhia World Rugby, in timp ce viitoarele adversare ocupa locul 11 – Japonia, locul 22 – Canada si locul 31- Brazilia.

13,909 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. Nick 30 mai 2017 at 16:39

  “Romania and Ireland are very different types of teams and couldn’t be more different from Japanese teams,” Joseph told the Japan Times.

  “They are big and powerful and in Ireland’s case very experienced. Romania are a set-piece-orientated team that beat Georgia recently. If we take them on on their strengths we will come second. But if we can play a high-tempo fast game in the heat then I am confident we can get some wins.”

 2. Nick 30 mai 2017 at 16:40

  Japan squad

  Forwards: Shintaro Ishihara, Keita Inagaki, Koki Yamamoto, Takuma Asahara, Heiichiro Ito, Yu Chinen, Yusuke Niwai*, Takeshi Hino, Shota Horie, Kyosuke Kajikawa, Uwe Helu, Shinya Makebe, Kotaro Yatabe, Hendrik Tui, Yoshitaka Tokunaga, Shuhei Matasuhashi, Amanaki Lelei Mafi, Michael Leitch

  Backs: Keisuke Uchida, Fumiaki Tanaka, Yutaka Nagare, Jumpei Ogura, Yu Tamura, Rikiya Matsuda, Derek Carpenter*, Harumichi Tatekawa, William Tupou*, Timothy Lafaele, Shota Emi*, Kenki Fukuoka, Akihito Yamada, Ryuji Noguchi, Kotaro Matsushima

  * = uncapped

 3. Nick 30 mai 2017 at 16:44

  E un lot bun. Imi place !
  Bine ai revenit Andrei Ursache!
  Vali Ursache de ce nu e in lot !?
  Imi doresc, dragi Stejari, trei victorii !!! Meciul cu Japan e oportunitatea buna de a urca in WR rank pana pe loc. 11, sa batem Japan la peste 15 pct. distanta si vom avea 72.71 pct. WR rank, iar daca batem la mai putin de 15 pct. diferenta, vom avea 71.86 pct. WR rank.
  Meciul cu Japan este ocazia buna de a pune pct. sanatoase in WR rank. Va fi un meci greu, avem o echipa buna, Stejarii sunt in situatia de bate Japan chiar si cu 15 pct. diferenta; Japan au o franciza in SuperRugby, Sunwolves – dar decand e in competitie nu au rupt gura lumii cu nimic prin evolutiile lor – chiar si asa prin faptul ca au jucatori acolo e un plus pt. ei, asa cum o fac Argentina prin Jaguares.
  Este important pentru noi sa obtinem trei victorii. Cum spuneam, victoria contra Japan, cu 15 pct. diferenta, ne va urca pana pe loc. 11 WR rank, vom fi in fata Japan iar Georgia va pierde contra Argentinei, deci vom fi in fata lor, loc. 11 in WR rank vom intra in istorie. Nu am fost niciodat atat de sus. In acest meci e bine sa nu pierdem, vom acumula pct. WR rank.
  Am batut Japan ultima data in 2004,Oaks-Japan 25-10. Am jucat ultima data cu ei in 2014, Oaks-Japan 13-18, aici acest meci l-am pierdut din neatentie.
  Oaks – Japan, e un meci pentru istorie. Stejarul infloreste in luna Mai, haideti dragi Stejari sa inflorim cu o victorie memorabila contra Japan.
  Meciul cu Canada, nu avem voie sa pierdem sub nicio forma. Canada e o echipa in picaj, nu trebuie sa-si revina in meciul nostru.
  Meciul cu Brazil e cel mai frustrat joc pentru noi fani. Nu stiu care este argumentul FRR pt. aceasta partida. De ce au acceptat acest meci ?!
  Brazil e o echipa „asemanatoare” ca joc cu cel al Uruguay, desigur respectand proportiile: pe youtube sunt unele meciuri jucate de ei (full) in ARC 2017 la inceputul acestui an: Argetina XV – Brazil , Brazil – Canada, Uruguay – Brazil Highlights.

  De ce, FRR !?, Oaks nu a fost posibil sa joace cu Hong Kong, o selectionata Wales cu jucatori din Pro 12, cu o echipa Tier 1. De ce !? Suntem Champions REC 2017, nu avem fata pentru o echipa Tier 1 !? sau de ce nu s-ar fi jucat cu Barbarians !? Am spus si mai repet, World Rugby ne defavorizează in mod continuu, din 2006 Stejarii nu au mai jucat cu echipa Tier 1, iar USA, Canada, Italy, Georgia sunt favorizate in mod continuu prin adversarii pe care le da World Rugby.

  Stejarii vor face un turneu memorabil, reusit. Sunt sigur de asta.

  Go Oaks!
  Keep Up Oaks!

Leave A Response