Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Astazi se implinesc 21 de ani de la infiintarea primei echipe de rugby feminin din Romania

31 mai 2017 INTERN, Stiri

Ziua de 1 iunie este o zi speciala, Ziua Copilului, insa pentru sportul cu balonul oval de la noi are si o alta conotatie, in urma cu exact 21 de ani luand fiinta prima echipa de rugby feminin, Venus  Piatra Neamt, care atunci, dar si acum este condusa de profesorul Eusebiu Popa.
 
Pe 1 iunie 1996 asadar in urma cu 21 de ani Venus Piatra Neamt scria o fila noua in istoria rugbyului romanesc fiind prima echipa feminina, locul de unde au pornit Irina Hirjete si Loredana Juncanariu, capitanii selectionatelor de senioare, respectiv junioare ale Ghindelor de astazi, sau Georgiana Gabor prezenta in lotul Politehnicii Iasi, liderul Campionatul National de Rugby 7 feminin.
 
Nici nu se putea o aniversare mai frumoasa decat prin obtinerea unui trofeu, iar acest lucru s-a intamplat marti cand elevele profesorului Eusebiu Popa au castigat titlul de campioane al Regiunii Moldova-Nord cu 12 victorii in tot atatea partide disputate la categoria de varsta 12-14 ani, junioare mici.
 


Acest succes vine dupa alte 3 turnee castigate in cadrul Campionatului Regional Moldova-Nord, al unei echipe care anul trecut a reprezentat cu succes Romania in turneul international din Italia, Rugbylja Cup unde s-a impus in toate cele cinci intalniri impresionand prin daruire publicul italian, dar si adversarii intalniti.
 
“Matale Negre” cum sunt supranumite fetitele de la Venus RIFIL care duc mai departe traditia echipei sunt urmatoarele: Rebeca Loghin, Diana Aparaschivei, Andreea Petraru, Irina Salavastru, Alexandra Barna, Fabiola Borta, Beatrice Munteanu, Florentina Gradinaru, Andreea Iacoboaea, Diana Mandrilas, Alice Munteanu, Alexandra Popa.
 
Cu siguranta povestea fetitelor antrenate de profesorul Eusebiu Popa va continua si in viitor, din randul “Matelor Negre” vor aparea noi pretendente la tricoul echipei nationale.

Foto: Gelu Cracana

Articol scris de Marius Raczek

2,348 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Ion 1 iunie 2017 at 16:53

    De ce nu mentionati in articol si cum tipa, la fiecare mica greseala, domnul antrenor, Eusebiu Popa, la aceste copile?

Leave A Response