Saturday 08th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Echipa Romania A U18 a castigat Turneul International de la Iasi

1 iunie 2017 7's Women

Marti, 30 mai 2017, a avut loc la Iasi, Turneul Internațional de rugby feminin junioare U18, organizat cu ajutorul Primariei Municipiului Iasi prin Fundatia Sportului Iesean in cadrul Festivalului International al Educației 2017.
       

Initial si-au anuntat prezenta la acest turneu echipele nationale ale Ucrainei, Republicii Moldova si Romaniei, dar si o echipa de club din Ucraina si Romania B. Din pacate cei din Ucraina nu au reusit sa rezolve problema vizelor si a pasapoartelor (fetele fiind minore) si nu au participat la turneu.
       

Turneul a fost unul de pregatire pentru ambele echipe nationale, antrenorii punand accent pe respectarea tacticii de joc si nu pe rezultat.”Am urmarit felul cum reactioneaza fetele in teren in sitiuatii de joc, avand in vedere faptul ca fetele vin de la toate echipele de junioare din campionat, tactica noastra a fost sa jucam in echipa si nu pe calitati individuale, noi ne dorim sa crestem un grup.”, a declarat Gabriela Lepciuc, antrenor al Romaniei.  

Cu toate aceste echipa Romaniei A a reusit sa se impuna in ambele meciuri impotriva Republicii Moldova cu 25-0 si respectiv 15-0, iar Romania B a castigat meciul cu 15-5 in confruntarea cu echipa Republicii Moldova.   

Staff-ul echipei Romaniei a fost format din antrenorii Lepciuc Gabriela si Tufaru Daniel Gelu, kinetoterapeut Sandu Ana Maria, supervizati in permanenta de Tarcan Neculai, iar echipa Moldovei a fost condusa de Oleg Sadovici si Oxana Bunici, ambii antrenori. Cei care au împărțit dreptatea la centrul terenului in calitate de arbitri au fost Gorodea Emanuel, Cremenitchi Ionuț și Văcaru Mihai, ajutați de Costache Ciprian.

        “A fost un turneu reusit, ar fi o realizare foarte mare daca ar fi macar 3 turnee pe an de acest fel, care ar putea ajuta la cresterea nivelului de joc al junioarelor, o parte din ele fiind deja convocate la stagiile de pregatire ale echipei nationale de senioare. Felicitari in primul rand Federatiei Romane de Rugby care a a facut tot posibilul ca fetele sa aiba cateva zile de cantonament, sa se antreneze impreuna pentru a forma acea echipa pe teren. Le multumesc organizatorilor si celor care s-au ocupat de acest eveniment, in urma turneului s-au remarcat 4 fete care vor fi convocate în lotul largit al senioarelor.”, a declarat Tarcan Neculai, antrenor al echipei nationale de senioare a Romaniei.

” Vreau sa le multumesc tuturor celor implicati in acest proiect. A fost un turneu reusit, ne dorim pe viitor sa avem cat mai multe turnee de acest fel. Imi doresc ca pe viitor sa vina cat mai multe fete la rugby ca baza de selectie sa fie cat mai mare. Sunt surprins placuta de  fetele selectionate care au reprezenta Romania deoarece nu am avut mult timp la dispozitie pentru a pregati acest turneu, iar ele au reusit sa se mobilizeze cat mai bine pentru a castiga acest turneu. Se observa o evolutie a fetelor comparativ cu cea de anul trecut de la turneul organizat la Bârlad, am avut un lot mai mare ce ne-a permis sa inscriem 2 echipe observând astfel un număr mai mare de fete. Va pot spune ca avem sportive cu potential care pot asigura continuitatea echipei nationale de rugby feminin”, a spus Lepciuc Gabriela, antrenor al echipei Romaniei de junioare.

” Am organizat al doilea turneu international de rugby feminin pentru junioare, este o munca colectiva in care au fost implicate multe persoane deosebite care ajuta la dezvoltarea rugby-ului feminin in Romania. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul FRR, Primariei Municipiului Iași prin Fundația Sportului Ieșean și a unor parteneri locali care și-au adus aportul în buna desfășurarea a turneului. Le multumesc tuturor pentru încrederea acordată și îmi doresc ca acest turneu sa fie unul permanent la Iași în cadrul FIE. Doresc sa le multumesc tuturor celor care au participat, in primul rand Federatiei Moldove de Rugby, dar si suporterilor și echipelor de junioare mici din campionatul regional care au susținut echipele Romaniei.”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, Director National de Dezvoltare Rugby Feminin.

FOTO: Dragos Pascaneanu

 

3,558 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response