Romania 7’s participa la prima etapa din Rugby Europe Sevens Trophy editia 2017

Sambata si duminica, 3 si 4 iunie 2017, sunt programate partidele din prima etapa a competitiei Rugby Europe Sevens Trophy editia 2017, 12 echipe printre care si Romania luand parte la competitia din al doilea esalon valoric european al rugbyului in 7, gazduita de orasul ceh Ostrava.
 
Echipa nationala a Romaniei de rugby 7 masculin va porni din nou la drum sambata, la Ostrava, in tentativa de a-si juca sansa in cadrul Rugby Europe Sevens Trophy pentru a  putea spera la o revenire in elita continetala, Sevens Grand Prix, unde am fost prezenti in perioada 2011-2015, dar si gandul de a forma o echipa capabila sa lupte in calificarile pentru urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice.
 
Anul trecut  Romania s-a clasat pe pozitia a patra in clasamentul general, din acest al doilea esalon valoric promovand Irlanda, un loc care putea sa fie chiar si pe podium insa echipa noastra a fost suprinsa in prima etapa, disputata atunci la Malmo, de Cipru si tara gazda Suedia, care ne-a invins de doua ori.
 
Echipa si-a gasit oarecum cadenta in etapa secunda, de la Ricany, locul trei pentru elevii antrenati de Alexandru Lupu, cu o mare revansa luata impotriva Suediei, de fapt un conglomerat de jucatori adusi din Emisfera de Sud sub comanda unui tehnician neozeelandez.
 
Editia din acest an programeaza tot doua etape, prima la Ostrava, a doua pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, fata de sezonul trecut in competitie au aparut trei numen noi, Lituania, retrogradata din Sevens Grand Prix, o echipa care a aratat insa ca poseda potential respectiv Luxemburg si Croatia, promovate din Rugby Europe Conference 1.
 
In prima zi la Ostrava, in faza grupelor Romania se va afla in Grupa C, alaturi de Cehia, Letonia si din nou Suedia.  Anul trecut echipa noastra a invins de doua ori Letonia (17-7 si 19-5), pe Cehia o data (59-14), in timp ce impotriva Suediei am jucat de patru ori si ne-am impus o singura data, 24-10 in finala locurilor 3-4 ale turneului de la Ricany.
 
Ca si in editia din 2016, antrenorul Alexandru Lupu se va baza pe jucatori ca Ionut Balaban , Ionel Melinte, Valerian Berbece, Robert Neagu si Eduard Bencea, ca o noutate, prezenta a altor doi jucatori care recent au debutat pentru Stejari, Dennis Perju si Julien Onutu.
 
Programul din faza grupelor al echipei Romaniei este urmatorul:
03.06.2017, ora 12:25: Romania-Letonia
03.06.2017, ora 15:32: Romania-Cehia
03.06.2017, ora 17:55: Romania-Suedia
 
Lotul selectionat pentru etapa de la Ostrava:
CSA Steaua: Eduard Bencea, Ionel Melinte, Robert Neagu, Denis Perju, Alexandru Porojan
CNOPT: Valerian Berbece
CSM Stiinta Baia Mare: Adrian Apostol, Alexandru Bucur
CS Dinamo: Ionut Balaban
Politehnica Iasi: Daniel Plai
ROC La Voulte – Valence Federale 1: Julien Onutu
CSM Bucuresti: George Croitoru
Staff: Antrenor: Alexandru Lupu, Preparator fizic: Andreea Delean, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Manager: Sabin Vasilescu

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile