Wednesday 18th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

Alexandru Lupu, antrenor Romania 7’s: „A fost un turneu bun pentru noi, trebuie sa ne continuam progresul”

6 iunie 2017 7's Men

Nationala de rugby 7 a Romaniei a cucerit medalia de argint in prima etapa a  Rugby Europe Men’s Sevens Trophy, al doilea eslon valoric continental, competitie ce  a avut loc la Ostrava. Reveniti luni, 5 iunie, in tara, baietii au intrat direct in cantonament la Snagov pentru a pregati participarea la etapa a doua, ce va avea loc la Bucuresti, intre 17-18 iunie. Antrenorul Romaniei 7’s, Alexandru Lupu a vorbit despre performanta obtinuta in Cehia.

Felicitari. Cum a fost turneul?
S-a vazut ca este o competitie oficiala, toate echipele fiind foarte bine pregatite fizic. Indiferent ce zic unii, cum ca in echipele participante sunt jucatori care fac doua antrenamente pe saptamana, este practic imposibil sa rezisti fizic la nivelul la care se joaca doar cu doua antrenamente. S-a vazut clar ca toti au macar un stagiu de pregatire si cateva partide disputate pana acum. Pentru noi a fost prima participare si primele meciuri in noua formula de joc si cred ca ne-am legat bine ca echipa daca este sa tinem cont de putinele antrenamente pe care le-am facut impreuna. Fata de anul trecut suntem in progres, este important acum sa continuam pe linia aceasta si sa jucam de la meci la meci mai bine.

Care a fost cel mai puternic adversar?
Suedia, apoi o riposta foarte buna am primit din partea echipei Israel.

Suedia a reusit sa ne invinga in ambele zile ale competitiei, chiar in finala. Ce au avut in plus fata de noi?
Experienta de joc. Au venit din turnee amicale, saptamana trecuta au avut unul chiar la Paris, in plus au acelasi grup de jucatori, deja joaca de  trei ani impreuna. Iar in finala au fost cateva faze discutabile din punctul de vedere al arbitrajului.

Sunt probleme medicale dupa acest turneu?
Nu. Continuam pregatirea cu acelasi grup de jucatori. Suntem in cantonament la Snagov unde ne antrenam dupa programul obisnuit, cu doua antrenamente pe zi.

Urmeaza ultima etapa a Campionatului European, de la Bucuresti. Ce obiectiv aveti?
Speram sa progresam, sa reusim sa indreptam acele mici greseli in antrenamentele pe care le vom face si dorim sa avem o evolutie la fel de buna acasa, ca la Ostrava.

Care este plusul echipei?
Jucatorii care au fost anii trecuti au progresat, iar cei noi care au venit, Plai si Perju, s-au ridicat foarte repede la nivelul echipei.

Rezultatele obtinute de Romania la Ostrava:
Grupa C:
Romania-Letonia 42-0
Romania-Cehia 45-5
Romania-Suedia 5-31
Sferturile de finala ale locurilor 1-8:
Romania-Israel 12-0
Semifinalele locurilor 1-4:
Romania-Luxemburg 31-5
Finala locurilor 1-2:
Romania-Suedia 5-14
 
Echipa noastra a avut urmatoarea componenta:
CSA Steaua: Eduard Bencea, Ionel Melinte, Robert Neagu, Denis Perju, Alexandru Porojan
CNOPT: Valerian Berbece
CSM Stiinta Baia Mare: Adrian Apostol, Alexandru Bucur
CS Dinamo: Ionut Balaban
Politehnica Iasi: Daniel Plai
ROC La Voulte – Valence Federale 1: Julien Onutu
CSM Bucuresti: George Croitoru
 
Staff: Antrenor: Alexandru Lupu, Preparator fizic: Andreea Delean, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Manager: Sabin Vasilescu

2,596 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response