Romania si Japonia se vor intalni pentru a saptea oara

Sambata, 10 iunie, la Kumamoto, Romania si Japonia vor scrie o noua fila din istoria intalnirilor directe, acesta va fi cea de-a saptea, in anterioarele sase dispute Stejarii impunandu-se de doua ori in timp ce Brave Blossoms si-a trecut in palmares patru victorii, ultimele doua chiar la Bucuresti. Meciul are loc la ora 8:40, ora Romaniei si va fi transmis in direct de Dolce Sport si RugbyTv.ro.

In 1995 cu ocazia unui turneu efectuat in Japonia, s-au consemnat primele intalniri dintre Romania si Japonia, atunci Stejarii au disputat doua intalniri, una in compania selectionatei intitulate Japonia XV si una impotriva primei selectionate a niponilor.

Prima confruntare a avut loc pe 29 aprilie impotriva Japonia XV, iar Stejarii s-au impus cu rezultatul de 30-25. Pe 3 mai la Tokyo s-a consemnat si prima disputa oficiala intre Romania si Japonia. Niponii s-au impus cu rezultatul de 34-21. Punctele echipei noastre au fost reusite de uvertura Neculai  Nichitean din cinci lovituri de pedeapsa si doua dropgoluri. Stejarii au evoluat in urmatoarea componanta: 1.Gheorghe Leonte, 2.Ionel Negreci,3.Leodor Costea-4.Constantin Cojocaru,5.Traian Oroian,6.Catalin Draguceanu,7.Alexandru Gealapu,8.Tiberiu Brinza, 9.Vasile Flutur, 10.Neculai Nichitean, 11.Ionel Rotaru, 12.Romeo Gontineac, 13.Nicolae Racean, 14.Lucian Colceriu, 15.Gheorghe Solomie. Pe banca de rezerve s-au aflat:Vasile  Brici,Daniel Neaga,Ovidiu Slusariuc, Valere Tufa, Dragos Niculae si Ilie Ivanciuc.

Urmatorul duel cu niponii a avut loc pe data de 24 noiembrie 2004 la Bucuresti. Atunci Stejarii au obtinut si singura victorie impotriva Japoniei, cu rezultatul de 25-10. Romania a reusit trei incercari semnate de Cristi Sauan, Petrisor Toderasc si Alexandru  Tudori,Ionut  Tofan aducandu-si contributia cu doua transformari si doua lovituri de pedeapsa.
Romania a evoluat in alcatuirea:1.Petru Balan,2.Razvan Mavrodin,3.Marcel Socaciu,4.George Oprisor, 5.Cristian Petre,6.Costica Mersoiu,7.Alexandru Tudori,8.Alin Petrache, 9.Valentin Calafeteanu, 10.Iont Tofan, 11.Ioan Teodorescu, 12.Romeo Gontineac, 13.Cristi Sauan, 14.Bogdan Voicu, 15.Valentin Maftei, iar rezerve:Cezar Popescu, Petrisor Toderasc, Iulian Andrei,Ionut Dimofte, Danut  Dumbrava si Valentin Ursache.
Merita mentionat faptul ca ai nostri au evoluat o buna parte din joc in inferioritate, Costica Mersoiu fiind eliminat cu cartonas rosu. In echipa de atunci si-a facut debutul pentru Stejari, Valentin Calafeteanu.

A urmat o noua confruntare cu Japonia pe 25 mai 2005 la Tokyo, in cadrul Toshiba Super Cup  la care a mai participat si Statele Unite. Romania a fost invinsa cu rezultatul de 23-16, desi la pauza Stejarii au condus cu 10-3. Gabriel Brezoianu a reusit un eseu transformat de Darie Curea, iar Danut Dumbrava a valorificat trei lovituri de pedeapsa.
Stejarii au prezentat urmatorul lot :1.Petrisor Toderasc,2.Razvan Mavrodin,3.Marcel Socaciu, 4.Cornel Tatu,5.Cristian Petre,6.Florin Corodeanu, 7.Alexandru Tudori,8.Cosmin Ratiu, 9.Lucian Sirbu, 10.Darie Curea , 11.Ioan Teodorescu, 12.Cristi Sauan, 13.Gabriel Brezoianu, 14.Bogdan Voicu, 15.Danut Dumbrava. Pe parcursul jocului au mai intrat: Paulica Ion, Bogdan Balan,George Oprisor,Ionut  Tofansi Vasile Ghioc.

Urmatoarea intalnire a avut loc in 2012, in cadrul seriei de partide test programate pentru luna noiembrie, pe Stadionul National Arcul de Triumf. Atunci Japonia s-a impus cu rezultatul de 34-24 de partea noastra fiind consemnate un eseu de penalizare si o incercare a lui Madalin Lemnaru ambele transformate de Ionut Florea precum si trei penalitati semnate de Andrei Filip. Pentru niponi Ayumu Goromaru a transformat doua eseuri si a concretizat cinci lovituri de pedeapsa.
Echipa noastra a fost alcatuita din: 1.Petru Tamba, 2.Otar Turashvili, 3.Horatiu Pungea, 4.Valentin Ursache, 5.Marius Sarbe, 6.Vasile Rus,7.Viorel Lucaci,8.Mihai Macovei,9.Florin Surugiu,10.Andrei Filip, 11.Ionut Botezatu, 12.Csaba Gal, 13.Ionel Cazan, 14.Madalin Lemnaru, 15.Catalin Fercu pe banca de rezerve regasindu-se: 16.Andrei Radoi, 17.Vlad Badalicescu, 18.Alin Coste, 19.Alexandru Manta, 20.Grigoras Diaconescu, 21.Ionut Florea,22.Constantin Gheara,23.Romulus Boar

Ultima partida test dintre Romania si Japonia s-a disputat in 2014, tot la Bucuresti si chiar daca la pauza am condus cu 10-9, in urma unui eseu de penalizare, transformat de Florin Vlaicu care a concretizat si o penalitate, Japonia a obtinut victoria, toate punctele venind din piciorul lui Ayumu Goromaru, autor al unui total de sase  lovituri de pedeapsa.

Palmaresul intalnirilor Romania-Japonia:
1995, Tokyo:Japonia XV-Romania 25-30
1995, Tokyo: Japonia-Romania 34-21
2004, Bucuresti: Romania-Japonia 25-10
2005, Tokyo: Japonia-Romania 23-16
2012, Bucuresti: Romania-Japonia 23-34
2014, Bucuresti: Romania-Japonia 13-18

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile