Monday 10th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Mihai Macovei, capitanul Romaniei: “A fost un test util pentru noi si cel mai important lucru invatat a fost acela sa fim o echipa”

10 iunie 2017 First XV

Nationala de rugby a Romaniei a pierdut primul meci test World Rugby disputat in luna iunie. Stejarii au fost invinsi pe Egao Kenko Stadium din Kumamoto cu 33-21 de catre Japonia.

Prezenti la conferinta de presa organizata la finalul partidei, capitanul Romaniei, Mihai Macovei si antrenorul Lynn Howells, au declarat:

“Felicitari echipei Japoniei, a fost mai buna decat noi astazi, a facut un meci bun. Ne-am asteptat sa aiba un joc in viteza, asemanator rugbyului in 7 si asta s-a vazut, la prima greseala pe care o faceam si pierdem balonul, primeam puncte sau luam penalitate. Pentru noi a fost un test util, o experienta sportiva cu multe puncte pozitive, avem ce invata din acest meci si este important sa punem in aplicare pe viitor. Prima repriza a fost destul de grea pentru noi, cel putin primele 10 minute cand  caldura si umiditatea practic ne-au sufocat. Din acest meci cred ca cel mai important lucru pe care l-am invatat a fost acela sa fim o echipa, au fost cateva momente grele peste care am trecut doar uniti, cred ca putem invata multe si din jocul in viteza al Japoniei”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.

“Japonia a facut un joc bun azi aratand acea capacitate de a juca balonul din orice zona, cu un joc in viteza, spectaculos.Pentru mine a fost impresionant ca cele doua echipe au jucat un rugby deschis in ciuda umiditatii foarte mari si sunt convins ca pentru Cupa Mondiala din 2019, vor fi echipe care vor veni si se vor pregati aici, special pentru a se obisnui cu aceste conditii. Am vorbit cu jucatorii la pauza si ma bucur ca am reusit in cea de-a doua repriza sa facem o aparare mai buna, sa fim mai atenti, sa comunicam mai mult in teren si mai ales ma bucur ca au depasit acea prima parte in care caldura si umiditatea ingreunau mult respiratia. Este important sa luam ce a fost bun din acest meci, sa analizam lucrurile care nu au mers asa cum trebuie si sa le imbunatatim pentru meciul urmator, cu echipa Canadei.”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

3,685 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Nick 12 iunie 2017 at 14:14

    Uitati ce declara Joseph head coach Japan:

    “It was clear and evident that when we get our game going we look good. But when we were put under pressure we did not execute our roles as well as in the first half. When you drop your guard at this level teams come back and hit you.”

    Deci … ce spuneam !? Japan nu joaca bine sub presiune, poate face fata doar 20-25 min. in rest poti sa faci ce vrei cu Japan team daca o pui sub presiune in mod constant, min. de min. + jocul la sol dur dar corect.

Leave A Response