Friday 14th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ghindele ocupa pozitia a patra la Ostrava

12 iunie 2017 7's Women

In prima etapa a Rugby Europe Women’s Sevens Trophy care s-a disputat la Ostrava, echipa noastra feminina de rugby 7, Ghindele , a ocupat pozitia a patra, un rezultat onorant avand in vedere ca in  partea secunda a competitiei au pornit practic cu ultima sansa clasandu-se doar pe locul trei in faza grupelor.

Prima partida pentru Ghinde a fost impotriva gazdelor, Cehia, o echipa care ne-a surprins si dupa ce adversarele noastre au condus cu 7-0 la pauza, s-au desprins la 17-0 pentru ca pe final sa vina un eseu de consolare, o infrangere totusi la diferenta prea mare fata de realitatea din teren.

Am invins apoi Letonia cu 21-12, Ghinele descatusandu-se cu trei eseuri marcate de Alina Dinca dubla si Ana-Maria Sandu, toate transformate de Emilia Vizitiu. In ultimul joc al grupei Ghindele au fost invinse de Ucraina desi am condus in doua randuri, eseuri Emilia Vizitiu, insa accidentarea Alinei Dinca si-a spus cuvantul in stabilirea rezultatului final.

In ciuda pozitiei a treia ocupate in Grupa B, echipa noastra a continuat competitia in sferturile de finala ale locurilor 1-8, faza in care a intalnit Finlanda. Impotriva Finlandei, Ghindele au facut cel mai bun joc, rezultatul de 20-0 vorbind de la sine precum si cele patru eseuri reusite de Ana-Maria Sandu dubla, Irina Hirjete si Emilia Vizitiu.

Semifinalele au insemnat o confruntare cu Germania si chiar daca am condus la pauza cu 12-5 dupa doua incercari, autoare Emilia Vizitiu si Maria Atomi, nu am putut mentine ritmul in partea secunda si am cedat pentru a juca in finala medaliilor de bronz.

Finala locurilor 3-4 a fost o reeditare a partidei din faza grupelor cu Ucraina care s-a desprins pana la pauza, 15-0, apoi Ghindele au revenit cu o incercare izbutita de Ana-Maria Sandu, dar ultimele minute au apartinut tot adversarelor noastre care au terminat pe ultima treapta a podiumului.

Ghindele au ocupat asadar locul 4 la Ostrava in prima etapa a Rugby Europe Women’s Sevens Trophy cu o evolutie care da sperante pentru urmatoarea etapa care va avea loc la Esztergom peste doua spatamani.

Rezultatele complete ale Ghindelor:
Faza Grupelor:
Romania-Cehia 7-17
Romania-Letonia 21-12
Romania-Ucraina 10-15

Sferturile de finala ale locurilor 1-8:
Romania-Finlanda 20-0

Semifinalele locurilor 1-4:
Romania-Germania 12-22

Finala locurilor 3-4:
Romania-Ucraina 5-25

Lotul Ghindelor a fost urmatorul:
CS Agronomia Bucuresti: Irina Hirjete,Simona Ungureanu  
CSU Cluj: Monica Rusu, Alina Dinca
CSM Pascani: Loredana Elena Juncanariu
CS Politehnica Iasi: Maria Atomi,Gabriela  Lepciuc,Emilia Vizitiu,Ana-Maria Sandu,Georgiana Gabor, Gabriela Buciumanu, Andreea Gaita.
Staff: Antrenori: Neculai Tarcan si Dan Tufaru, Preparator fizic: Adina Dreve, Doctor: Marius Todosi, Manager: Dan Tufaru

Clasament general:
1.Scotia-20p
2.Germania-18p
3.Ucraina-16p
4.Romania-14p
5.Ungaria-12p
6.Cehia-10p
7.Finlanda-8p
8.Elvetia-6p
9.Moldova-4p
10.Letonia-3p
11.Israel-2p
12.Malta-1p

2,076 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response