Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Robert Neagu, capitanul Romania 7’s: “Dorim sa castigam etapa de la Bucuresti si sa promovam in Grand Prix Series”

15 iunie 2017 7's Men

Sambata si duminica, 17 si 18 iunie, la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf are loc etapa a doua a Rugby Europe Men’s Sevens Trophy. Finalista a primei etape organizata la Ostrava, Romania 7’s va juca in acest weekend pentru trofeul competitiei si calificarea in Grand Prix Series. Capitanul echipei, Robert Neagu (25 ani, 1,86m si 90 kg) a vorbit pentru “FRR.ro” despre meciurile de la Ostrava si cum decurge pregatirea in aceasta saptamana, jucatorii aflandu-se in cantonament la Snagov.

Cum a fost etapa de la Ostrava?
A fost un turneu bun, baietii au fost concentrati. A fost o competitie grea din punct de vedere fizic, mai ales la sfarsitul celei de-a doua zile s-a simtit acest lucru. Am inceput mai greu, am avut nevoie de un pic de timp pentru acomodare, insa am reusit un joc bun, mai putin cel cu Suedia, cand nu  ne-am concentram atat de bine. Consider ca jucarea finalei a fost un rezultat bun pentru noi, pentru ca am avut doar trei zile de pregatire in formula completa si ne-au lipsit si doi jucatori.

Cum ti s-au parut adversarii?
Pentru mine meciurile de la Ostrava au fost primele disputate in aceasta formula de echipa  si primele meciuri de sevens ale anului. Poate si din aceasta cauza in prima zi a fost un pic mai greu ca sa ne gasim ritmul. Cred ca a fost si un pic de oboseala pentru ca am ajuns cu o seara inaintea meciului, destul de tarziu, din cauza unei greve in aeroport si a fost mai greu cu recuperarea si odihna. Dar in ziua a doua am respectat sistemul de joc, ne-am odihnit mai bine si am ajuns in finala. Adversarii au fost buni, fizic au fost foarte bine pregatiti.

Ce a avut Suedia in plus fata de Romania in finala?
Jucatorii suedezi au fost mai buni tactic, atat.

Ce ati invatat din aceasta prima etapa?
Am vazut greselile pe care le facem sub presiune si sper ca in antrenamente facute in aceste zile sa le fi corectat. Cred ca evolutia de acolo ne-a dat o incredere mai buna, ne-a motivat mai mult, in plus deja avem aproape doua saptamani de antrenamente in formula completa si asta cred ca se va vedea pe teren, in joc.

Toti sunteti jucatori de rugby XV, cum e trecerea la sevens?
Un pic grea. Rugbyul in 7 este mult mai solicitant fizic, este diferit in ce priveste jocul la sol si la spontane, se joaca foarte larg, un joc in regim de viteza si rezistenta.

Ce inseamna pentru tine sa conduci echipa in teren?
Este o onoare foarte mare, un pas inainte in cariera mea si imi doresc sa conduc echipa spre cat mai multe victorii si calificarea in esalonul superior.

Cum au fost antrenamentele in aceasta saptamana?
Baietii au fost concentrati, antrenamentele au fost bune, am pus mai mult accent pe sistemul defensiv si jocul la sol, acele sectoare ale jocului in care am avut probleme cu Suedia.

La Bucuresti vom avea ca adversar Danemarca, Letonia si Israel. Cum ti se par?
Am vazut echipa Danemarcei, stim la ce sa ne asteptam: vor juca foarte larg, au jucatori de viteza care vor juca mult in zona 3. In ce priveste celelalte doua adversare, ne-am intalnit la Ostrava, trebuie sa fim atenti, sa nu mai facem greseli si sa jucam larg.

Care este obiectivul pentru turneul de la Bucuresti?
Sa castigam aceasta etapa, locul 1 si daca se poate sa promovam in Grand Prix Series.

 

2,442 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response